Războiul din Ucraina, ziua 747. Avansul Moscovei continuă, dar Kievul răspunde apelului Papei: steagul nostru este galben şi albastru, nu alb

Spread the love

Apelul la pace lansat de Papa Francisc, interpretat ca o abdicare la Kiev, a agitat apele în tabăra Ucrainei, în timp ce pe front situaţia rămâne complicată.

Războiul din Ucraina, ziua 747.

Avansul Moscovei continuă, dar Kievul răspunde apelului Papei: steagul nostru este galben şi albastru, nu alb Forţele ruse au lansat 25 de drone kamikaze asupra Ucrainei în cursul nopţii, dintre care 15 au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Kievului: Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a anunţat acest lucru pe Facebook, potrivit Rbc-Ucraina.

Majoritatea dronelor inamice (10) au fost distruse în regiunea Odesa, unde infrastructura şi unele clădiri administrative au fost avariate.

Patru drone ucrainene au fost doborâte peste noapte peste regiunea Briansk şi alte două peste regiunea Oriol.

„Unităţile de apărare aeriană de serviciu au interceptat şi distrus patru vehicule aeriene fără pilot ucrainene deasupra regiunii Briansk şi două drone deasupra regiunii Oriol”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Vezi mai multe articole din categoria social Mstislav Cernov, regizorul filmului „20 de zile la Mariupol”, distins cu Oscar pentru cel mai bun documentar, a condamnat invazia rusă a Ucrainei în timpul ceremoniei, în timp ce la deschiderea segmentului „in memoriam” a fost proiectată o fotografie a câştigătorului din 2023, Navalnîi.

  „Steagul nostru este galben şi albastru”, steagul „prin care trăim, murim şi cucerim.

Nu vom ridica niciodată alte steaguri”.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba răspunde decis apelul Papei Francisc de a alege calea negocierilor pentru pace în Ucraina, exprimând fără îndoială dispreţul Kievului, care nu este dispus să accepte capitularea.

„Nebunia rusă trebuie să piardă acest război şi vom face totul pentru asta”, a mai declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, fără a-l cita direct pe Sfântul Părinte.

Între timp, Moscova se laudă: „Fiecare expert, fiecare politician, fiecare diplomat de astăzi înţelege” că situaţia din Ucraina „este într-o fundătură”, a comentat pentru ANSA purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia Pontiful nu vorbeşte cu Kievul, ci cu Occidentul.

Ambasada Ucrainei la Sfântul Scaun a făcut şi ea comparaţii cu istoria şi nu şi-a ascuns iritarea: „A vorbit vreodată cineva serios despre negocierile de pace cu Hitler şi despre steagul alb pentru a-l mulţumi? Lecţia este una singură: dacă vrem să punem capăt.

război, trebuie să facem totul pentru a-l ucide pe Dragonul Rus”.

Între timp, pe front, ucrainenii se chinuie să obţină rezultate, după avansul rusesc din ultimele săptămâni.

Obţinut – scrie CNN – şi prin folosirea puternicei bombe aeriene Fab-1500, care se pare că decimează apărarea ucraineană.

Şi în Zaporojie, Kievul a raportat că trupele ruse au folosit grenade cu gaz cloropicrin, pentru a „sufoca soldaţii ucraineni”.

Lasă un răspuns