Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigaşe, arestaţi în Italia

Spread the love

Poliţia italiană a arestat trei palestinieni despre care susţine că „plănuiau atacuri într-o ţară nespecificată”.

Cei trei bărbaţi, care locuiau la 120 km de Roma, au înfiinţat o celulă a Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, se arată într-un comunicat al poliţiei italiene.

Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigaşe, arestaţi în Italia Organizaţia Brigăzile Martirilor Al-Aqsa are legături cu mişcarea palestiniană Fatah şi este considerată o grupare teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Poliţia a declarat că cei trei palestinieni au fost acuzaţi de ”conspiraţie criminală în scopuri teroriste sau de subminare a ordinii democratice”, ceea ce presupune pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, relatează Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Suspecţii s-au angajat în activităţi de prozelitism şi propagandă şi au planificat atacuri, inclusiv atacuri sinucigaşe, împotriva unor ţinte civile şi militare pe teritoriu străin”, a precizat poliţia italiană.

Unul dintre cei trei bărbaţi este căutat de Israel, iar un tribunal italian examinează o cerere de extrădare a acestuia, se mai arată în comunicat.

   

Lasă un răspuns