Reforma pensiilor în Germania. Sindicatul polițiștilor germani protestează împotriva scoaterii pensiilor de serviciu, guvernul vrea co-finanțare de pensii prin piața de capital

Spread the love

Guvernul german vrea să includă funcționarii publici, persoanele care desfășoară activități independente și politicienii la plata contributivă a pensiilor de stat.

Aceste planuri au stârnit proteste din partea Poliției.

Sindicatul Poliției (GdP) se opune planurilor ministrului federal al muncii, Hubertus Heil (SPD), de a integra funcționarii publici, pe termen lung, în asigurările de pensii contributive.

„Guvernul federal ar face bine să consolideze pensiile în Germania și, în același timp, să ne păstreze nouă, ofițerilor și ofițereselor, pensiile”, a declarat președintele federal GdP, Jochen Kopelke, rețelei editoriale Germania (RND), citate de Zeit.

de.

Peste 700 de comentarii a înregistrat publicația, în câteva ore de la postarea temei.

Până acum, funcționarii publici au primit pensii de serviciu (Pensionen) finanțate de stat, în timp ce beneficiarii obișnuiți de pensii (Renten) sunt plătiți din veniturile de la asigurările de pensie, pe care statul doar le subvenționează.

Stânga, Verzii, ONG-urile și AfD cer de mult ca funcționarii publici și independenții să fie incluși în asigurările de pensie, așa cum se întâmplă și în alte țări europene, precum Austria.

Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil, nu exclude extinderea bazei, pentru asigurarea legală de pensie.

„Vom discuta, de asemenea, în Germania, cum putem include alte grupuri în protecția asigurării statutare de pensie pe termen lung”, a spus el.

Atunci nu ar mai exista pensii de serviciu (Pensionen).

Acest lucru a stârnit indignare în rândul sindicaliștilor din poliție.

„Autoritățile de securitate susțin siguranța tuturor oamenilor din Republica Federală, la orice oră din zi și din noapte”, a spus președintele sindicatului federal al poliției.

„Acești oameni merită pensii adecvate și vieți profesionale ajustate, mai scurte.

” Indiferent dacă sunt funcționari publici sau angajați, polițiștii ar trebui să se poată pensiona fără deduceri și mai devreme, a cerut Kopelke.

Președinta Federației germane a Sindicatelor (DGB), Yasmin Fahimi, a cerut și ea ca funcționarii publici, independenții și politicienii să plătească la asigurarea regulamentară de pensie.

„Asta ar stabiliza semnificativ sistemele de asigurări.

Ați putea începe cu cei care sunt acum funcționari publici nou-numiți.

”, a spus Fahimi, pentru Bild am Sonntag.

Guvernul german anunță, de luni de zile, un pachet de pensii.

Planurile pentru acesta au fost prezentate marțea trecută, la Berlin.

Pachetul de pensii II, al coaliției de guvernare, fusese anunțat, de fapt, pentru 2023.

Pentru prima dată acum,se pare că miliarde de euro din fondurile de pensii vor intra pe bursă.

Conceptul prezentat recent de miniștrii Heil și Lindner prevede un nivel de pensie de 48 %, care urmează să fie menținut și prin depozitele statului pe piața de capital.

Asociația contribuabililor germani și asigurările de pensii privesc acest concept cu scepticism.

Introducerea capitalului social are scopul de a crea, pentru prima dată, o nouă sursă de finanțare pentru asigurarea legală de pensie.

Pe termen lung, acest lucru ar trebui să ușureze povara contribuabililor și a bugetului federal.

În acest scop, până la mijlocul anilor 2030 ar trebui constituit un capital social de cel puțin 200 de miliarde de euro, relatează RND.

Câștigul va fi folosit în acordarea de subvenții pentru asigurarea de pensii.

Un al doilea obiectiv major al pachetului guvernamental german de pensii este asigurarea permanentă a nivelului relativ constant al acestora.

Milioane de baby boomers născuți în anii 1950 și 1960 ies la pensie și se transformă din deponenți, în pensionari.

Prin urmare, nivelul de protecție a pensiilor este probabil să scadă în următorii ani și e probabil să crească cota contribuției.

Scopul acum este „asigurarea permanentă” a nivelului pensiei, care indică raportul dintre valoarea pensiei și salarii, după cum a spus ministrul Muncii, Hubertus Heil„Nu este responsabil ca nivelul pensiilor să se prăbușească”, a spus Heil, în justificarea noilor măsuri.

Ar fi nedrept, mai ales pentru tinerii angajați, dacă pentru contribuțiile lor ar primi mai puțină pensie.

„Asta ar distruge încrederea în asigurările de pensii”, avertizează ministrul.

Banii ar trebui investiți pe piața de capital, venituri care vor fi utilizate pentru stabilizarea contribuțiilor.

Ministerul Finanțelor a declarat că astfel, de la mijlocul anilor 2030, în medie alte zece miliarde euro ar putea intra, anual, în sistemul de asigurări de pensii statutare.

Lasă un răspuns