Dieta care reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau demență. Ce alimente trebuie consumate?

Spread the love

  Dieta mediteraneană, bogată în nuci, fructe de mare, cereale integrale şi legume, a fost legată de o serie de beneficii pentru sănătate, un studiu recent sugerând că persoanele care urmează această dietă au prezentat un risc redus de a dezvolta demenţă mai târziu în viaţă.

 Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, potrivit unui studiu publicat în revista Heart, relatează dpa, citat de Agerpres.

În cel mai recent studiu, publicat în revista Heart, cercetătorii au strâns informaţii din toate studiile anterioare despre femeile care au adoptat o dietă mediteraneană, bolile cardiovasculare şi riscul acestora de a muri în timpul perioadei de monitorizare.

Experţii au adunat date din 16 studii realizate în rândul a peste 720.

000 de femei a căror sănătate cardiovasculară a fost monitorizată o perioadă în medie de 12,5 ani.

Echipa, condusă de cercetători de la Universitatea din Sydney, Australia, a constatat că femeile care au adoptat o dietă mediteraneeană strictă au prezentat un risc cu 24% mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare.

De asemenea, riscul acestora de a muri din orice cauză în timpul perioadei de studiu a fost cu 23% mai redus.

„Am descoperit că o dietă mediteraneană a fost benefică pentru femei, acestea prezentând un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară şi un risc cu 23% mai redus de mortalitate”, au scris autorii.

Într-un studiu separat, cercetătorii, conduşi de experţi de la Universitatea din Newcastle, au constatat că persoanele care au urmat o dietă mediteraneană strictă au prezentat un risc cu 23% mai mic de a dezvolta demenţă în comparaţie cu cele care nu au adoptat o astfel de dietă strictă.

Studiul publicat în revista BMC Medicine a analizat datele a peste 60.

000 de persoane din cadrul UKBiobank – o bază de date online cu istoricul medical şi informaţii despre stilul de viaţă a peste jumătate de milion de britanici.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns