Reprezentarea juridică a României în dosarul Roșia Montana a fost asigurată de consorţiul format din societăţile de avocatură Lalive Avocats (Elveţia) şi SCA Leaua, Damcali, Deaconu, Păunescu (România).
Tribunalul arbitral a fost constituit din trei membri cu experienţă internaţională, respectiv un elveţian, un argentinian şi un australiano-elveţian.
Aceeași casă de avocatură din România a mai reprezentat cu succes Statul în procesul intentat de frații Ioan și Viorel Micula, în care aceștia cereau statului român despăgubiri de 9 miliarde de lei.
Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington a respins în martie 2020 solicitarea fraților Micula, aceștia au cerut anularea deciziei, iar printr-o decizie din 4 ianuarie Comitetul ad-hoc de anulare constituit sub auspiciile Centrului internațional pentru reglementarea diferendelor relative la investiții (ICSID) de pe lângă Banca Mondială a respins cererea de anulare formulată de frații Micula.
De asemenea, aceeași firmă de avocatură a reprezentat producătorul de energie Hidroelectrica care, la Tribunalul Arbitral constituit la Berna, în Elveţia, a dat câştig de cauză companiei în arbitrajul cu traderul Energy Financing Team (EFT) AG.
În dosarul Roșia Montană, președintele Tribunalului a fost (până în 2018) Teresa CHENG (naționalitate chineză).
Arbitrii au fost : Horacio A.
GRIGERA NAÓN (Argentinian) – Numit de către Gabriel Resources și Zachary DOUGLAS (australian) – numit de pârât(i)În 5 aprilie 2018, președintele Tribunalului devine Pierre TERCIER (elvețian) numit în urma demisiei Teresa CHENG