ONU: Aşezările israeliene din Cisiordania se extind într-un ritm record

Spread the love

ONU: Aşezările israeliene din Cisiordania se extind într-un ritm record Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului susţine că prin creşterea coloniilor israeliene Israelul îşi transferă populaţia ceea ce reprezintă o crimă de război, potrivit Reuters.

„Violenţa coloniştilor şi încălcările legate de noile aşezări au atins noi niveluri şocante şi riscă să elimine orice posibilitate practică de a înfiinţa un stat palestinian”, a transmis Turk într-un document care însoţeşte raportul care va fi prezentat Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva la sfârşitul lunii martie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Raportul de 16 pagini, bazat pe propria monitorizare a ONU şi pe alte surse, a documentat 24.

300 de noi locuinţe israeliene în Cisiordania pe o perioadă de un an până la sfârşitul lunii octombrie 2023, Aceasta ar fi cea mai mare rată de creştere din 2017 de când a început monitorizarea.

Administraţia americană Biden a anunţat luna trecută că aşezările sunt „incompatibile” cu dreptul internaţional, după ce Israelul a anunţat noi planuri de a construi locuinţe în Cisiordania.

Lasă un răspuns