Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera

Spread the love

Simona Halep a afirmat că în timpul procesului de la TAS a aflat că proba de sânge care i-a fost prelevată la Bucureşti a fost păstrată fără a se respecta regulile, iar Laboratorul de Control Doping din România a reacționat după ce dubla campioană de Grand Slam a afirmat că din acest motiv a fost suspendată iniţial pentru 4 ani.

>> Simona Halep și suspendarea inițială de 4 ani: „Nu s-au respectat regulile cu proba de sânge prelevată la Bucureşti”Pe site-ul instituției a fost publicat un comunicat de presă în care se precizează că probele de sânge prelevate de la Simona Halep au fost păstrate la temperaturile standard stabilite de către organismele internaţionale.

„Recepţia şi analiza probelor, raportarea datelor analitice ale parametrilor hematogici şi a datelor referitoare la temperatură (valori de temperatură înregistrate de la recoltarea probelor, pe parcursul transportului probelor, recepţia în laborator şi până la omogenizarea probelor înainte de analiză), elaborarea şi predarea documentaţiei laboratorului către APMU şi ITIA au fost realizate în conformitate cu prevederile Codului Mondial Antidoping, ale Standardului Internaţional pentru Laboratoare şi a documentelor complementare emise de AMA/WADA”, se arată în comunicatul Laboratorului.

>> Record în WTA, după ce Simona Halep și-a confirmat prezența la turneul de la MiamiReprezentanţii laboratorului din Bucureşti, acreditat AMA/WADA, au afirmat că numele Simonei Halep nu a fost cunoscut de către angajaţii care au analizat probele respective.

„APMU (Unitate de Management a Paşaportului Sportivului) este responsabilă cu evaluarea datelor analitice furnizate de laborator şi a validităţii probelor paşaportului în numele custodelui paşaportului sportivului.

Laboratorul de Control Doping din România nu este APMU.

Laboratoarele de control doping nu au rolul de custode al paşaportului sportivilor.

Laboratorul de Control Doping din România, conform Codului Mondial Antidoping, Standardului Internaţional pentru Laboratoare şi documentelor complementare, nu este informat cu privire la identitatea sportivilor.

Laboratorul de Control Doping din România nu a fost informat cu privire la identitatea domnişoarei Simona Halep”, se mai precizează în comunicat.

>> Simona Halep revine în circuitul WTA – Turneul important la care va participa„Laboratorul de Control Doping din România, acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), respectă prevederile Codului Mondial Antidoping, ale Standardului Internaţional pentru Laboratoare şi ale documentelor complementare emise de AMA/WADA şi prevederile standardului internaţional SR EN ISO/CEI 17025:2018.

Atribuţiile principale ale Laboratorului de Control Doping includ recepţia, analiza probelor de control doping şi raportarea rezultatelor conform prevederilor Standardului Internaţional pentru Laboratoare.

Conform prevederilor Codului Mondial Antidoping şi a documentelor complementare, Autorităţile de Testare (TA) au responsabilitatea de a planifica testările doping, Autorităţile de Recoltare (SCA) au responsabilitatea de a recolta probele, de a le transporta şi preda laboratoarelor de control doping acreditate de AMA/WADA, iar Autorităţile de Gestionare a Rezultatelor (RMA) au responsabilitatea gestionării rezultatelor analizelor de control doping şi a încălcărilor non-analitice ale reglementărilor antidoping.

Toate aceste autorităţi sunt precizate pe formularul de control doping care este semnat de sportiv la sfârşitul şedinţei de recoltare a probelor.

O copie a acestui formular este predată sportivului.

De regulă, la acest moment ofiţerul de control doping informează sportivul cu privire la faptul că datele sale cu caracter personal (nume şi prenume, data naşterii, semnătura etc.

) nu sunt transmise laboratorului şi nu se regăsesc pe niciun document care este predat laboratorului împreună cu probele.

Laboratorul de Control Doping din România, ca orice alt laborator de control doping acreditat AMA/WADA, nu este TA, SCA sau RMA”, se mai arată în document.

>> Concluzie dură în cazul Simonei Halep: „Victoria ei la apel nu va compensa timpul pierdut”S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:>> După verdictul TAS, Andreea Răducan compară cazul ei de dopaj cu cel al Simonei Halep>> Ion Țiriac, surprins de verdictul dat de TAS în cazul Simonei Halep>> Comentariul făcut de Patrick Mouratoglou după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep>> Concluzia lui Darren Cahill după ce TAS a dat verdictul în cazul Simonei Halep>> Reacția celor de la WTA, după anunțul revenirii Simonei Halep: „Susținem pe deplin decizia TAS”>> Prezența la Jocurile Olimpice 2024, obiectiv realizabil pentru Simona Halep – Cum poate ajunge la Paris>> Stere Halep spune unde se află Simona și aduce noutăți despre condiția fizică a fostei lidere WTA>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”

Lasă un răspuns