După verdictul TAS, Andreea Răducan compară cazul ei de dopaj cu cel al Simonei Halep

Spread the love

Andreea Răducan, care a fost testată pozitiv la pseudoefedrină și a rămas fără medalia cucerită la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, a vorbit despre verdictul dat de TAS în procesul Simonei Halep (suspendarea fostei lidere WTA a fost redusă de la 4 ani la 9 luni) și a precizat diferențele dintre cele două scandaluri de dopaj.

>> Simona Halep și suspendarea inițială de 4 ani: „Nu s-au respectat regulile cu proba de sânge prelevată la Bucureşti”Fosta gimnastă a afirmat că greşeala în cazul său (administrarea unei pastile de Nurofen) a fost „mai grosolană” decât cea făcută de echipa Simonei Halep (care i-a recomandat un supliment contaminat cu roxadustat).

„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană, dacă aş putea spune, decât cea din cazul Simonei.

M-a costat mai mult decât medalia de la individual compus.

M-a costat şansa de a concura pentru două medalii la bârnă şi sol, decizia retragerii medaliei de la individual compus venind chiar în momentul în care trebuia să plec la concurs pentru cele două finale pe aparate, acolo unde eu aveam cele mai mari şanse de a obţine medalii.

Dacă la un moment dat cineva înţelept va considera că e inutil să ţii cu dinţii de o decizie pe care absolut nimeni nu o înţelege, pur şi simplu o recunoaştere, cred că ar linişti apele şi toată lumea s-ar calma.

Oamenii mă întreabă ‘Când îţi ceri medalia înapoi?’ dar este o chestiune care nu ţine de mine, nu este o negociere la piaţă, şi e important ca nişte oameni mai mari decât noi să recunoască că şi ei mai pot greşi.

Ar fi un bun moment oricând, important este ca oamenii să îşi asume acest pas.

Eu am dovedit că îmi pot derula viaţa foarte frumos vorbind despre acest lucru.

Pierzând un titlu olimpic am înţeles ce înseamnă solidaritatea oamenilor şi susţinerea necondiţionată, aşa că nu aş putea spune că sunt neapărat în pierdere.

Am fost foarte fericită pentru Simona Halep, a fost o veste foarte bună.

Având experienţa mea, am avut sufletul strâns că judecătorii de la Tribunalul de Arbitra Sportiv vor reuşi să întoarcă cumva lucrurile şi să spună ‘da, şi noi greşim’.

Pentru că de obicei se consideră că acolo nu se greşeşte.

Chiar dacă nu îi va fi simplu să revină, eu cred că are acum datoria şi motivaţia de a reveni şi mai puternică pe teren.

A fost o veste pe care cred că toţi românii au îmbrăţişat-o şi toţi suntem recunoscători că avem o sportivă de nivelul Simonei, care, iată, acum poate să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris” – Andreea Răducan, citată de Agerpres.

>> Simona Halep revine în circuitul WTA – Turneul important la care va participa>> Simona Halep a explicat cum a ajuns să folosească suplimentul contaminat La doar 16 ani, Andreea a uimit lumea gimnasticii cu evoluția sa la Sydney, în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară.

Concursul individual compus de pe tărâm australian a adus un rezultat fantastic pentru România: Andreea Răducan, Simona Amânar și Maria Olaru aflându-se pe podium (aur / argint / bronz).

Bucuria fantastică a fost curmată de anunțul CIO (Comitetul Olimpic Internațional): Andreea Răducan a fost testată pozitiv la pseudoefedrină, substanță interzisă la acel moment care s-ar fi găsit, conform oficialilor români, într-o pastilă de Nurofen pe care gimnasta a luat-o la sfatul medicului lotului pentru a trata o răceală.

Munca unei fete de doar 16 ani s-a văzut risipită, iar medalia de aur i-a fost retrasă sportivei noastre.

La acea ediție a JO, Andreea Răducan a cucerit o medalie de aur în proba pe echipe și una de argint la sărituri.

Cu toate că o anchetă a scos la iveală nevinovăția Andreei, TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) a decis că regulamentul antidoping trebuie să fie respectat, iar gimnasta din România a rămas fără o medalie atât de importantă.

>> Concluzie dură în cazul Simonei Halep: „Victoria ei la apel nu va compensa timpul pierdut”S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:>> Ion Țiriac, surprins de verdictul dat de TAS în cazul Simonei Halep>> Comentariul făcut de Patrick Mouratoglou după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep>> Concluzia lui Darren Cahill după ce TAS a dat verdictul în cazul Simonei Halep>> Reacția celor de la WTA, după anunțul revenirii Simonei Halep: „Susținem pe deplin decizia TAS”>> Prezența la Jocurile Olimpice 2024, obiectiv realizabil pentru Simona Halep – Cum poate ajunge la Paris>> Stere Halep spune unde se află Simona și aduce noutăți despre condiția fizică a fostei lidere WTA>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”

Lasă un răspuns