Activişti pro-palestini au distrus portretul politicianului englez Arthur Balfour de la Cambridge

Spread the love

Activiştii Palestine Action au distrus, cu spray şi cu tăieturi mari pe pânză, un tablou istoric de Lord Arthur Balfour, aflat în Trinity College, Universitatea Cambridge.

Activişti pro-palestini au distrus portretul politicianului englez Arthur Balfour de la Cambridge Politicianul a fost ministru de externe al Regatului Unit în anii 1910.

El a fost responsabil pentru istorica „Declaraţie Balfour” din 2 noiembrie 1917, un document oficial al politicii guvernului britanic privind împărţirea Imperiului Otoman după Primul Război Mondial.

Acesta a scris  o scrisoare scrisă lordului Rothschild, principalul reprezentant al comunităţii evreieşti engleze şi reprezentant al mişcării sioniste, prin care guvernul britanic declarat că a privit favorabil crearea unui „cămin naţional pentru poporul evreu” în Palestina, pe atunci parte a Imperiul Imperiul Otoman, respectând drepturile civile şi religioase ale altor minorităţi religioase rezidente.

Vezi mai multe articole din categoria cultura-media Declaraţia Balfour a fost inclusă ulterior în Tratatul de la Sèvres, care a stabilit sfârşitul ostilităţilor cu Turcia şi a atribuit Palestina Regatului Unit.

Lasă un răspuns