O bombă fără focos, descoperită într-un liceu aflat în renovare în județul Alba

Spread the love

Elevii și profesorii unui liceu din comuna Jidvei, județul Alba, au fost evacuați joi după ce a fost desoperit un proiectil de către muncitorii care renovează clădirea.

Pirotehniştii au stabilit că proiectilul descoperit joi de muncitorii care renovează clădirea unui liceu din Jidvei este o bombă care nu prezintă focos, neexistând astfel pericolul să explodeze, transmite Agerpres.

„A fost identificată o bombă de aruncător de calibru 50 mm, care nu prezintă focos, neexistând pericolul ca aceasta să explodeze.

Echipa pirotehnică a preluat bomba respectivă pentru distrugerea ei ulterioară”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan.

Elevii şi cadrele didactice de la un liceu din comuna Jidvei au fost evacuaţi joi în urma identificării unui posibil proiectil într-unul din corpurile de clădire ale unităţii, în care în prezent se efectuează lucrări de renovare.

„În cadrul unor lucrări de renovare într-un corp de clădire la Liceul Tehnologic din comuna Jidvei a fost găsit de muncitori un posibil proiectil.

La momentul identificării posibilului proiectil, în şcoală se aflau 21 cadre didactice, 6 personal auxiliar, 131 elevi şi 18 muncitori.

Toate persoanele prezente la şcoală se aflau într-un alt corp de clădire faţă de cel unde a fost identificat posibilul proiectil”, a transmis ISU Alba.

Din motive de siguranţă, imediat după sesizarea făcută de muncitori, s-a procedat la suspendarea imediată a cursurilor şi evacuarea tuturor persoanelor din toate corpurile din clădire de către poliţişti.

Clădirea în care funcţionează liceul din Jidvei a fost construită în 1875.

În prezent, se efectuează lucrări de renovare printr-un proiect finanţat cu fonduri din Programul Operaţional Regional.

Lasă un răspuns