LIVE Război în Ucraina, ziua 743: Armata ucraineană se pregătește pentru o nouă contraofensivă / Rușii încearcă să avanseze în Donețk cu prețul unor „pierderi semnificative”

Spread the love

Armata ucraineană va stabiliza în scurt timp situația de pe câmpul de luptă și își propune să formeze unități pentru acțiuni de contraofensivă în cursul acestui an, potrivit generalului-locotenent Oleksandr Pavliuk, comandantul forțelor terestre.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că Rusia va încerca să organizeze o nouă ofensivă în această primăvară sau vară, dar Kievul are propriul său plan de luptă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Dmitro Lihoviî, a declarat miercuri la televiziunea națională că forțele rusești nu au reușit să câștige teren în apropiere de Avdiivka.

În schimb, rușii se concentrau asupra unei zone din sud.

Rușii încearcă să avanseze în Donețk, cu prețul unor pierderi semnificative.

Potrivit bilanțului prezentat miercuri de Kiev, 1.

250 de soldați ruși și-ar fi pierdut viața într-o singură zi.

01:14Republica Moldova suspendă aplicarea Tratatului cu privire la forţele armate convenţionale în Europa Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri un proiect de lege referitor la suspendarea aplicării Tratatului cu privire la forţele armate convenţionale în Europa, semnat la Paris la 19 noiembrie 1990.

Tot la Paris, Chişinăul va semna joi cu Franţa un acord bilateral de cooperare în domeniul apărării, potrivit News.

ro care citează relatează NewsMaker.

00:16Vizita președintelui Volodimir Zelenski și a premierului grec Kyriakos Mitsotakis la Odesa din 6 martie nu a fost motivul atacului cu rachete al Rusiei asupra orașului în aceeași zi, a declarat Nataliia Humeniuk, purtător de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, pentru Radio Europa Liberă–––––-Cele mai importante informații de miercuri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns