Constantin: „Președintele AEP este și la ora asta la Guvern pentru a grăbi avizarea” / Actul privind comasarea alegerilor a rămas în analiză la Guvern

Spread the love

Proiectul de ordonanță de urgență privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, aflat în analiză joi în ședința de Guvern, nu a fost adoptat în lipsa mai multor avize, printre care de la Ministerul de Finanțe și Justiție.

„Cred ca președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) este și la ora aceasta în Guvern pentru a grăbi avizarea acestui proiect”, a declarat după ședință Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Constantin a spus că Guvernul ar putea face o altă ședință pentru adoptarea acestui act chiar în această săptămână.

Desfăşurarea la aceeaşi dată – 9 iunie – a alegerilor europarlamentare și a alegerilor locale „are numeroase beneficii şi poate motiva cetăţenii să se prezinte la urne asigurând o reprezentativitate mai mare a membrilor din România în Parlamentul European, consolidând poziţia României în Uniunea Europeană”, este argumentul adus de Guvern pentru decizia de comasare a celor două scrutine.

Un alt motiv invocat este cel al reducerii cheltuielilor și a perioadei electorale.

PSD și PNL au convenit în 21 februarie comasarea europarlamentare cu cele locale și candidaturi comune la alegerile pentru Parlamentul European.

În calculele PSD și PNL, alegerile prezidențiale ar urma să fie devansate și să se desfășoare în septembrie.

Miercuri, Ministerul Afacerilor Interne a publicat în transparenţă decizională ordonanţa de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în 9 iunie.

OUG prevede:Biroul Electoral Central este alcătuit din 21 de membri, după cum urmează:Vezi: DOCUMENT Cum ar urma să se desfășoare alegerile europarlamentare și cele locale / „Numeroase beneficii” – argumentele Guvernului pentru comasare

Lasă un răspuns