„Situația se va stabiliza în scurt timp”. Ucraina își propune să desfășoare acțiuni contraofensive în 2024, spune comandantul superior

Spread the love

Armata ucraineană va stabiliza în scurt timp situația de pe câmpul de luptă și urmărește să formeze unități pentru acțiuni contraofensive în cursul acestui an, a declarat miercuri un comandant militar, relatează Reuters.

Forțele ucrainene au experimentat un eșec după nouă luni în care în mare liniile frontului au fost stabile, când orașul estic Avdiivka a căzut în mâinile Rusiei la începutul lunii februarie, după luni de atacuri devastatoare.

Trupele ucrainene au fost forțate să părăsească mai multe așezări din vecinătatea orașului din cauza ofensivei continue a Rusiei pe fondul epuizării stocurilor de muniție.

Între timp, un pachet de ajutor vital din SUA a fost blocat de republicani în Congres.

„Vom stabiliza situația în scurt timp”, a declarat Oleksandr Pavliuk, numit comandant al forțelor terestre în timpul recentei remanieri militare, „și vom face tot posibilul pentru a pregăti trupele pentru acțiuni mai active și pentru a prelua inițiativa”.

El a adăugat că activitatea curentă vizează retragerea unităților militare care și-au pierdut potențialul și restabilirea acestora pentru a forma ulterior o forță pentru acțiuni contraofensive în acest an.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Rusia va încerca să pregătească o nouă ofensivă în această primăvară sau vară, dar că Kievul are un plan propriu de luptă.

Lasă un răspuns