Manfred Weber: Avem o provocare austriacă în faţa noastră. PPE susţine aderarea imediată a României la Schengen

Spread the love

Partidul Popular European (PPE) sprijină aderarea deplină a României la spaţiul Schengen pentru că respectă toate criteriile, a declarat miercuri, la Bucureşt, preşedintele PPE Manfred Weber, care a recunoscut însă că Partidul Popular Austriac al cancelarului Karl Nehammer continuă să se opună.

„Avem o provocare austriacă în faţa noastră”, a afirmat Weber.

La Congresul PPE care are loc miercuri și joi la București urmează să fie adoptat și manifestul electoral al Partidului Popular European, în care este cerută și aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen „cât mai curând posibil”.

În manifestul prezentat de PPE în prima zi a Congresului de la Bucureşti, care urmează să fie votat, se menționează:Cancelarul austriac Karl Nehammer și delegații partidului său, ÖVP, care participă la Congresul Partidului Popular European de la București, se vor opune însă manifestului electoral al PPE, scrie Kurier.

Energia nucleară și extinderea Schengen sunt „liniile roșii” pentru Partidul Popular Austriac (ÖVP), notează publicația austriacă.

Întrebat cum comentează că ÖVP se împotriveşte manifestului PPE, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a răspuns că există „opinii diferite asupra unora dintre chestiuni şi este absolut democratic să le exprimăm”.

El a precizat că toate evaluările au arătat clar acest lucru.

De asemenea, Manfred Weber a ţinut să îi felicite pe „prietenii” români pentru aderarea la spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene, de la 31 martie.

El s-a folosit de prilej să le ceară şi socialiştilor din Austria să ia în considerare o schimbare a opiniei „pentru că şi ei se opun acordării accesului deplin al României şi Bulgariei la Schengen”.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns