Doi morți și sase răniți după ce o navă comercială a fost lovită de o rachetă trasă din Yemen

Spread the love

O rachetă trasă din Yemen a lovit miercuri o navă comercială în Golful Aden, iar echipajul a raportat cel puțin doi morți și șase răniți, a declarat un oficial american, citat de AFP.

Racheta a provocat „pagube semnificative” vasului deținut de liberieni și aflat sub pavilionul Barbadosului, a declarat oficialul, adăugând că „echipajul acestuia a raportat cel puțin doi morți și șase răniți și a abandonat nava”.

Sâmbătă, nava Rubymar, deținută de Regatul Unit, atacată de militanții Houthi luna trecută, s-a scufundat în Marea Roșie, a declarat guvernul din Yemen, avertizând cu privire la o „catastrofă de mediu” cauzată de încărcătura cu îngrășăminte, relatează Reuters.

Houthi revendicaseră responsabilitatea pentru atacul asupra Rubymar, o navă de marfă sub pavilion Belize, înregistrată în Regatul Unit şi operat de libanezi, care transporta îngrăşăminte combustibile.

Echipajul fusese evacuat şi era în siguranţă, iar nava fusese abandonată după ce a fost lovită de două rachete.

Site-ul de urmărire TankerTrackers.

com raportase o scurgere de păcură.

Rebelii Houthi din Yemen au intensificat de câteva luni atacurile asupra navelor din largul coastelor acestei țări, susținând că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii și împotriva Israelului și a aliaților săi în contextul războiului din Fâșia Gaza.

În faţa acestor atacuri, Statele Unite, principalul aliat al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională care să „protejeze” traficul maritim în aceste ape strategice.

Lasă un răspuns