Doi directori din Metrorex, suspendați din funcție după ce două trenuri s-au ciocnit frontal în urmă cu o săptămână

Spread the love

La o săptămână după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit frontal în staţia Timpuri Noi din Capitală au început să cadă primele capete: doi directori din Metrorex au fost suspendați din funcție, potrivit Radio România Actualități.

Directorii Direcțiilor de Exploatare și Infrastructură au fost sancționați în acest fel până la finalizarea anchetei, a precizat pentru postul public de radio președintele consiliului de administrație, Mihai Barbu.

De asemenea, reprezentanții Metrorex au precizat că s-au dispus măsuri pentru reexaminarea profesională a angajaților care au atribuții privind siguranța circulației și verificări la sistemele de siguranță, care trebuie să intervină în cazul unor erori umane de dirijare a circulației.

Vă reamintim că două trenuri de metrou s-au ciocnit frontal pe 27 februarie în stația Timpuri Noi, după ce una din garnituri a intrat pe contrasens.

Accidentul s-a petrecut din cauza unor erori umane, apare scris în procesul verbal preliminar realizat de anchetatori în urma evenimentului, potrivit documentului prezentat de către publicația specializată Club Feroviar.

Documentul prezentat de Club Feroviar descrie filmul evenimentelor din seara zilei de marți, 27 februarie 2024, și momentele cheie care au dus la tamponarea celor două trenuri:În ziua accidentului, Metrorex a transmis că nu au fost victime.

Traficul cu metroul a fost perturbat câteva zeci de minute, stațiile de metrou de pe magistrala 1 fiind superaglomerate.

Metrorex a spus pe 27 februarie că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, „s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren”.

Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.

„În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU.

Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale.

Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale”, se arată în comunicatul Metrorex transmis HotNews.

ro.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în seara accidentului, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns