Despăgubiri de 3,3 milioane de euro cerute de părinții unui tânăr infectat cu bacterii nosocomiale. Adolescentul de 16 ani a murit într-un spital din Iași.

Spread the love

  Reclamanții cer judecătorilor să oblige pârâții, în solidar, la plata unor daune de 3,35 milioane de euro.

Motivația: decesul a fost cauzat de infecții nosocomiale contactate în timpul internării, în spital desfășurându-se lucrări de șantier, precum și de decizii eronate ale medicului curant, inclusiv neconvocarea unei comisii abilitate care să analizeze posibilitatea transferului în străinătate, potrivit reporteris.

roPărinții pretind câte 1 milion de euro, sora și frații câte 350.

000 de euro, iar bunica – 300.

000 de euro.

De asemenea, familia mai solicită 10.

000 de lei daune materiale aferente cheltuielilor de înmormântare.

În cererea de chemare în judecată, familia a relatat faptul că Ștefănel a ajuns la spital în seara zilei de 10 februarie 2023, după ce, aflat pe o pasarelă pietonală din Cartierul Manta Roșie, a atins cu piciorul un cablu de înaltă tensiune de la rețeaua de cale ferată, s-a electrocutat și a căzut de la o înălțime de circa 4 metri pe o locomotivă.

Diagnosticul inițial a fost arsuri pe 80% din suprafața corpului, politraumatisme prin cădere la trunchiul cervical, membre superioare și inferioare, contuzie pulmonară.

Membrii familiei susțin că, în spital, în zilele de după internare, pentru a fi operat, băiatul a fost transportat prin zone de șantier, cu moloz – la acel moment se derula un contract de renovare a unității medicale.

O analiză medicală din data de 15 februarie indica deja faptul că Ștefănel era infectat cu stafiloccocus haemolyticus și acinetobacter baumannii, iar pe 22 februarie, cu pseudomonas aeruginosa, pentru care, însă, tratamentul cu antibiotice a început de-abia pe 1 martie, ceea ce, afirmă familia, „a facilitat infectarea celorlalte zone vulnerabile”.

În total, 18 analize din perioada 15 februarie-7 martie 2023 au arătat că pacientul prezenta infecții nosocomiale cu cele trei bacterii, în condițiile în care, la internare, analizele nu indicau prezența nici uneia în corpul băiatului.

În prezent, dosarul nu are stabilit un prim termen de judecată, stadiul fiind la nivelul în care unitatea medicală și medicul urmează să primească copii după acțiune și să depună întâmpinări cu puncte de vedere legate de susținerile reclamanților.

Este cel de-al doilea proces din acest an în care Spitalului „Sf.

Maria” i se solicită daune în urma decesului unui copil tratat aici.

În precedenta acțiune, suma pretinsă de reclamanți este de peste 5 milioane de euro.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns