Ce știu românii despre prevenția cancerului? Femeile cred într-o proporție mai mare decât bărbații că stresul și alimentația nesănătoasă reprezintă un factor de risc

Spread the love

O proporție satisfăcătoare de români crede că afecțiunile oncologice pot fi vindecate dacă sunt depistate devreme, arată Studiul de cunoștințe privind prevenția și diagnosticul precoce al cancerului, realizat de Institutul Național de Sănătate Publică și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Principalele concluzii ale studiului: Dr.

Carmen Ungurean, INSP„Acest studiu ne oferă o bază de la care să pornim în construirea mesajelor de informare, educare și comunicare consecvente, dar este nevoie de un limbaj comun la nivelul profesioniștilor din sistemul de sănătate, astfel încât mesajele să fie consistente și bine înțelese și să răspundă nevoilor de informare ale populației”.

– dr.

Carmen Ungurean, șef secție boli netransmisibile, Institutul Național de Sănătate PublicăStudiul de cunoștințe privind prevenția și diagnosticul precoce al cancerului a fost realizat de Institutul Național de Sănătate Publică și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie pe 1.

523 respondenți cu vârsta între 25 și 74 ani, dintre care 900 cu vârsta între 50 și 74 ani.

Foto: Dreamstime.

com.

Citește și:

Lasă un răspuns