Sâmbătă s-a deschis în cartierul Răcădău din Brașov cel mai modern parc din oraș, a venit multă lume, însă luni o parte din parc a intrat în reparații.
De ce? Pe aleea pietonală au intrat oameni cu mașinile personale, iar pavajul a fost distrus în unele locuri.
Nu a fost doar atât: de pe o rampă de acrobaţii din lemn au început să se desprindă scânduri şi alte componente.
Cel mai mare parc din Brașov, amenajat cu o finanţare europeană pe un teren de 1,6 hectare, a fost deschis, sâmbătă, în zona cunoscută sub denumirea de „La iepure”.
Investiția a fost de un milion de euro.
Primăria Brașov spune că este cel mai mare parc amenajat de municipalitate în ultimii 15 ani.
Parcul are zonă verde cu alei pietonale, foișoare, balansoare, locuri de joacă, echipamente de fitness, poligon de biciclete și trasee de pump track, biciclete și mașinuțe electrice de închiriat.
Publicația Bună Ziua Brașov scrie că parcul din zona „La Iepure” din Braşov a intrat luni, 4 martie, în reparaţii, după ce au apărut primele degradări.
Mai exact, de pe o porţiune a aleii pietonale au fost dislocate dale de piatră naturală, iar de pe o rampă de acrobaţii din lemn au început să se desprindă scânduri şi alte componente.
Parcul NU a fost închis, vizitatorii au acces, însă câteva zone sunt îngrădite pentru reparații.
Reprezentanții Primăriei Braşov au explicat că rampa de lemn a fost amenajată acum câteva luni, iar de atunci a fost afectată de ploi şi zăpezi.
Este vorba de o structură de lemn care, în mod normal, ar fi trebuit să reziste fără probleme iernii, aşa cum rezistă alte structuri de lemn montate în aer liber.
După ce au fost constatate aceste degradări, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a anunţat: „Constructorul va repara tot ceea ce se deteriorează”, iar în perioada lucrărilor, parcul va rămâne deschis.
Publicația Transilvania Expres scrie, citând spusele celor de la Primăria Brașov, că pavajul de pe aleile pietonale ar fi fost distrus de şoferii care au intrat cu maşinile pe acesta, în pofida faptului că acest lucru este interzis, însă, deocamdată, nu au fost identificaţi şi, în consecinţă, nici amendaţi.
Foto Laurențiu BarzăÎn parc au intrat însă și mașini ale operatorului de salubritate.
„Nu au fost doar mașinile de salubrizare, iar evacuarea deșeurilor se face în partea de acces în parc.
Infrastructura pentru aleile pietonale sau de biciclete este diferită față de cea a aleilor rutiere, mai ales dacă se execută și manevre de întoarcere, de aceea s-au deteriorat atât de ușor.
Oricum, repet, aceste deficiențe sau reparații se vor face astăzi, acolo unde este posibil”, a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Brașov.
Cotidianul Bună Ziua Brașov scrie că lucrările s-au făcut „pe repede înainte” și a fost un termen strâns pentru constructor.
Etapa de reproiectare a fost finalizată abia la începutul anului trecut, iar lucrările au început în luna aprilie 2023.
Cum era vorba de un proiect european, constructorul a trebuit să se mişte rapid, având în vedere că prin ghidul de finanţare era prevăzut ca termen de finalizare a lucrărilor data de 31 decembrie 2023.
Parcrul, cel mai mare din Brașov, amenajat pe o suprafață de peste 16.
000 de metri pătrați în zona cunoscută sub denumirea de „La iepure”, a fost deschis sâmbătă.