Peste 70% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită / Cum se împart opiniile privind calitatea vieţii peste cinci ani – sondaj Inscop

Spread the love

Peste 70% dintre români cred că în România lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Într-un procent similar, oamenii consideră că ceea ce se întâmplă în lume merge într-o direcţie greşită, conform unui sondaj realizat de Inscop la comanda News.

ro.

Același sondaj arată că mai mult de 60% dintre români cred că viața lor este mai grea decât în urmă cu cinci ani.

Peste o treime dintre români spun că viaţa lor este mai bună decât în urmă cu cinci ani, în timp ce mai mult de 60% spun că viaţa lor este mai grea decât în urmă cu cinci ani.

Procentul celor care cred că peste cinci ani viaţa lor va fi mai bună este similar cu al celor care consideră că peste cinci ani viaţa lor va fi mai grea.

Cred în proporţii mai mari decât media că ţara merge într-o direcţie bună votanţii Alianţei PSD-PNL, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri mari şi foarte mari şi angajaţii la stat.

Cred în proporţii mai mari decât media că ţara merge într-o direcţie bună votanţii Alianţei PSD-PNL, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri mari şi foarte mari şi angajaţii la stat.

Cred în proporţii mai mari decât media că viaţa este mai bună în prezent decât în urmă cu 5 ani, votanţii Alianţei PSD-PNL, persoanele cu vârsta de 18-44 de ani, persoanele cu educaţie superioară, cele cu venituri mari şi foarte mari.

Cred în proporţii mai mari decât media că viaţa va fi mai bună peste 5 ani decât în prezent votanţii AUR, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulere albe, şi cele cu venituri mari şi foarte mari.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenţiei de presă News.

ro.

Datele au fost culese în perioada 22 – 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.

100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

(Foto: Dreamstime.

com)

Lasă un răspuns