Europarlamentarul Corina Creţu îşi anunţă demisia din partidul lui Victor Ponta: Colaborarea PRO România – AUR, o decizie greșită. Nu o pot gira / Reacția lui Ponta

Spread the love

Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat, marți, că demisionează din partidul condus de Victor Ponta, acuzând că decizia de colaborare între Pro România și AUR este una greșită, pe care nu o poate gira.

În spațiul public au apărut informații privind negocieri între George Simion și Victor Ponta privind o alianță electorală, însă până acum nu a existat niciun anunț oficial în acest sens din partea liderilor celor două partide.

Corina Crețu a anunțat, pe Facebook, că a decis, „cu regret”, să demisioneze din Pro România, partidul condus de fostul lider PSD Victor Ponta, actual consilier al premierului Marcel Ciolacu.

Ea spune că îi pare rău că, în pofida „apelurilor repetate” ale sale și ale președintelui Pro Romania nu s-a reușit „o formă de colaborare cu PSD”.

Corina Crețu afirmă că, în aceste condiții, a militat pentru participarea pe cont propriu a Pro România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului congres al partidului.

Conducerea partidului Pro România negociază cu AUR o alianță politică sau electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, au declarat pentru G4Media surse politice.

Miza AUR pentru o astfel de alianță ar fi asigurarea oamenilor necesari în birourile electorale atât la nivel local, cât și pentru europarlamentare, potrivit surselor citate.

Până acum nu a existat niciun anunț oficial în acest sens din partea liderilor celor două partide.

Victor Ponta a comentat, pe Facebook, la mesajul Corinei Crețu, căreia îi mulțumește, fără a face însă vreo referire la vreo decizie de colaborare cu AUR: „Corina , îți mulțumesc pentru tot ce am realizat împreună în atâția ani! Tu ești un adevărat Social Democrat (chiar dacă nu ai loc în PSD și ești atât de urât tratată de unii care nu au făcut nimic în viață).

Ai fost cel mai bun Comisar European și un europarlamentar de excepție! Sunt mândru că te-am sprijinit și cred că România a câștigat foarte mult prin ce ai făcut tu! Sper că experiența ta să fie folosită în continuare pentru binele Țării!”.

Contactat de HotNews.

ro, Victor Ponta a susținut că el nu este compatibil cu George Simion, dar că nu își poate opri membrii de partid să treacă la AUR pentru a candida la europarlamentare.

În februarie 2023, la câteva ore după ce presa a scris despre o întâlnire între Victor Ponta și liderul AUR George Simion, fostul premier a reacționat, admițând că s-a văzut cu Simion pentru „a-l consulta pe probleme de program economic”.

Lasă un răspuns