Congresul PPE va cere „aderarea cât mai rapidă” a României la Schengen. Ciucă: Vom vedea cum va vota Austria. Karl Nehammer, la București alături de liderii europeni

Spread the love

Congresul Partidului Popular European (PPE) care va avea loc miercuri și joi la București va vota un document final în care va fi cerută și „aderarea cât mai rapidă” a României la spațiul Schengen, adică și cu frontierele terestre, a anunţat liderul PNL, Nicolae Ciucă, marţi, în conferinţa comună cu președintele PPE, Manfred Weber.

La congresul de la București va fi prezent, alături de șefi de stat și de guverne, și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cel care continuă să se opună aderării depline a României și Bulgariei la Schengen.

Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Partidului Popular European, a anunțat că Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti va cere aderarea cât mai rapidă a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, el precizând că un astfel de paragraf va fi într-un document fundamental al PPE.

Și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi, în conferinţa comună cu Manfred Weber, la sediul PNL, că în documentul final al Congresului PPE de la Bucureşti se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline al Schengen, menționând că nu este stabilită încă o bilaterală stabilită cu reprezentanţii Austriei.

La Congresul Partidului Popular European din 6-7 martie – organizat de PNL la Romexpo – vor participa aproape 800 de delegați cu drept de vot din Uniunea Europeană, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și zece șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană:CITEȘTE ȘI: „Orice altceva este contraproductiv”.

Austria evită să dea un termen pentru aderarea deplină a României la Schengen

Lasă un răspuns