Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: Ar însemna desființarea unuia dintre partide / Ce spune despre Mircea Geoană

Spread the love

Fostul președinte Traiana Băsescu spune că scenariul în care PSD și PNL ar avea candidat comun la alegerile prezidențiale ar implica „desființarea” unuia dintre partide.

Despre Mircea Geoană posibil candidat la Cotroceni, Băsescu a spus că, deși toata lumea are impresia că ar fi o soluție, nu este.

Traian Băsescu spune că, în opinia sa, Mircea Geoană nu este o soluție, „deși toată lumea crede că ar fi o soluție”, iar adversarii politici ai actualului secretar general al NATO vor aminti despre toate momentele controversate din viața sa.

Pe lângă problemele penale ale lui Ionuț Costea, cumnatul lui Geoană, condamnat la închisoare, Băsescu a amintit episodul „cu ceasurile primite de la Vanghelie și duse la DNA” sau „când i-a ținut ziua fiicei pe iaht”.

„Păi așa arată profilul unui președinte socialist?”, s-a întrebat Băsescu.

Fostul președinte a amintit și că l-a învins de două ori în alegeri pe Mircea Geoană, la Primăria Capitalei și apoi în alegerile prezidențiale.

„El zice că acele alegeri au fost furate.

Nu i le-a furat nimeni.

A avut sprijinul tuturor, marile trusturi de presă îl susțineau, partidele s-au coalizat contra mea așa încât ajunsesem să am căte un reprezentant doar în secțiile de votare”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte a criticat decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale, spunând că, timp de şase luni, va exista un primar ales, dar şi un primar în funcţie, iar „cei aflaţi în funcţie vor râde de cei proaspăt aleşi şi le vor spune că nu vină prin primărie, că nu au nicio treabă, sunt simpli civili şi se pot ocupa de agricultură, de crescut păsări”.

PSD și PNL au convenit în 21 februarie comasarea europarlamentare cu cele locale și candidaturi comune la alegerile pentru Parlamentul European.

În calculele PSD și PNL, alegerile prezidențiale ar urma să fie devansate și să se desfășoare în septembrie.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană este în continuare prima opțiune la vot la alegerile prezidențiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9% și Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj realizat în urmă cu o lună de INSCOP la comanda News.

ro.

În varianta în care ar candida şi liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, procentele ar scădea în special pentru candidații PSD, Marcel Ciolacu şi AUR, George Simon.

CITEȘTE ȘI: Vasile Dîncu: Cred ca se va ajunge la candidat comun PSD-PNL la prezidențiale / Ce spune despre varianta Mircea Geoană

Lasă un răspuns