Bugetul alocat pentru Zilele Clujului 2024 este de 1,3 milioane lei, bani de la bugetul local.
„Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană.
Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală.
Peste 1.
500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști.
Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată.
Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an.
Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, arată reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.
Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.
Cea de-a XI-a ediție a Zilelor Clujului a insemnat peste 100 de activități în 40 de locuri din oraș si peste 300.
000 de oameni în cele 4 zile de festival.
Primăria a alocat suma de 1.
150.
000 lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea Zilelor Clujului.
Pe lângă banii alocați pentru Zilele Clujului, municipalitatea alocă 875.
000 de lei pentru conferința orașelor „Eurocities”.
Aceasta va avea loc pentru prima dată într-un oraș din Europa de Est.
Edilul a susținut la mijlocul anului 2023 că rolul acestor evenimente internaționale este de a conecta reprezentanții orașelor și de a-i pune la masa discuțiilor pentru a găsi împreună soluții concrete la probleme urbane precum schimbările climatice, mobilitatea, moștenirea culturală și altele.
„Sub sloganul «Europa începe la Cluj-Napoca», invitația noastră către orașele Eurocities este de a colabora la nivel local, regional, național și european astfel încât comunitățile noastre să prospere, nu doar să supraviețuiască.
Totodată, în cadrul conferinței am semnat convenția Eurocities «Cultură incluzivă și cu emisii reduse de carbon», prin care orașul nostru se angajează să aibă grijă de mediul înconjurător și în cadrul evenimentelor culturale.
De asemenea, am prezentat modele de bune practici și politici publice din orașul nostru, care pot fi replicate și la nivel european pentru accelerarea reducerii de emisii de carbon, în cadrul panelului „Climate Neutral Cities Workshop»”, a transmis primarul Emil Boc.
Eurocities este o rețea Europeană din care Cluj-Napoca face parte, alături de peste 200 de orașe din 38 de țări.
Scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici.
În anul 2024, primăria Cluj-Napoca alocă 131.
606 lei pentru competiția Liga Liceelor Clujene.
În acest an s-au înscris 52 de echipe din 22 de școli și licee.
În 2023 la competiție s-au înscris 22 de unități școlare, cu un total de 55 de echipe (11 de baschet masculin, 4 de baschet feminin, 17 echipe de fotbal masculin – în 2 grupe, 3 echipe la fotbal feminin, 10 echipe la volei masculin și 10 echipe la volei feminin).
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro