Tomac: Cred că avem nevoie în viitoarea Comisie Europeană de un comisar pentru combaterea dezinformării

Spread the love

Dezinformarea este o armă pe care Vladimir Putin o folosește pentru slăbirea democrației, prin alimentarea neîncrederii față deUniunea Europeană, susține într-o dezbatere HotNews.

ro europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

În acest context, el consideră necesară înființarea unui portofoliu pentru combaterea dezinformării în viitoarea Comisie Europeană.

„Eu cred că avem nevoie în viitoarea Comisie de un comisar pentru combaterea dezinformării, pentru că aceste instrumente fac extrem de mult rău, atacă democrația în fiecare zi, o erodează.

De aceea cu foarte multă ușurință forțele politice extremiste, care trăiesc doar din minciună, le utilizează pe toate aceste platforme cu multă ușurință, iar statele se uită neputincioase pentru că nu au instrumente prin care să reacționeze imediat, prin care să aibă posibilitatea să ia măsuri.

De aceea, eu cred că în momentul de față nu putem doar constata și avem nevoie de un plan de acțiune mult mai eficient prin care să putem combate dezinformarea, sancționa pe cei care își asumă acest rol.

Pentru că în clipa de față legislația este foarte fragilă în toate statele membre și pentru a combate dezinformarea și, evident, opri acest val de ură împotriva Uniunii Europene, alimentată de politicienii care servesc exclusiv intereselor Kremlinului, avem nevoie de o asemenea mutare”, a spus Tomac.

Urmăriți mai jos întreaga dezbatere:

Lasă un răspuns