VIDEO Nicușor Dan: Probabil că am făcut greşeli, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul pe care oamenii ni l-au dat

Spread the love

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost desemnat oficial, sâmbătă, candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat.

Nicușor Dan – susținut, de altfel, de Alianța Dreapta Unită, din care fac parte și USR și PMP – a spus că este posibil să fi făcut greşeli în timpul mandatului, dar că nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.

Partidul Forţa Dreptei şi-a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capitală şi a reiterat susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar general din partea celor trei partide ale Alianței Dreapta Unită.

Candidații partidului Forța Dreptei la primăriile de sector sunt Horia Grigorescu – Primăria Sectorului 1, Oana Nicolescu – Primăria Sectorului 2, Cătălin Niţu – Primăria Sectorului 3, Ciprian Grigore Pericleanu – Primăria Sectorului 4, Bogdan Frâncu – Primăria Sectorului 5, şi Ionel Puşcaş – Primăria Sectorului 6.

Votul s-a dat la Conferinţa de alegeri a Forţa Dreptei Bucureşti, iar delegaţii prezenţi în sală au votat în unanimitate, prin ridicarea mâinii.

Nicușor Dan a spus că este posibil să fi făcut greşeli în timpul mandatului, dar că nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.

El a mai spus că este optimist că alături de colegii săi va reuşi să le amintească oamenilor de unde a pornit şi unde a ajuns acum.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat, la conferința organizată sâmbătă, că decizia organizării alegerilor locale odată cu alegerile pentru Parlamentul European este una „ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională”, fiind luată împotriva alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei:De asemenea, el a susţinut că funcţionarii din primării sunt „jumătate transformaţi în agenţi electorali”, iar lor li se adaugă şi consilierii locali: „Peste 30.

000 de consilieri locali, sute de mii de angajaţi ai primăriilor din care jumătate sunt transformaţi în agenţi electorali, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici, cu toţi sinecuriştii băgaţi pe uşa din dos, prin instituţiile publice, în ministere, agenţii deconcentrate, în companiile de stat care vor deveni peste noapte agenţi electorali”.

Lasă un răspuns