LIVE Război în Ucraina, ziua 738: Odesa și Harkov, lovite de drone rusești / A șaptea țară a semnat un acord de securitate cu Ucraina /Germania plănuia să bombardeze podul lui Putin, acuză o propagandista rusă

Spread the love

Premierul olandez, Mark Rutte, a semnat vineri, la Harkov, un acord de securitate cu Ucraina și a declarat că Olanda va contribui la finanțarea furnizării a 800.

000 de proiectile de artilerie.

Rutte s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski într-o vizită surpriză în orașul din nord-estul țării, aflat la doar 40 km de granița cu Rusia, și a devenit al șaptelea lider occidental care a semnat un acord de securitate pe 10 ani cu Ucraina în ultimele două luni.

10:34Oamenii care s-au adunat la Moscova pentru a-și lua rămas bun de la Alexei Navalnîi nu s-au dispersat după înmormântare și au început să strige sloganuri împotriva războiului, potrivit imaginilor video publicate de asociații opozantului rus, relatează The Moscow Times.

09:53Numărul răniților atacul cu drone rusești asupra orașului Odesa a crescut la 8.

Salvatorii caută în continuare șase persoane, notează Reuters.

09:21Preşedintele francez Emmanuel Macron a lăudat vineri „curajul” miilor de ruşi care au venit la Moscova pentru a participa la funeraliile lui Alexei Navalnîi, în ciuda riscului de a fi arestaţi, după ce în urmă cu câteva zile îi provocase furia lui Vladimir Putin afirmând că trebuie făcut totul pentru ca Moscova să fie înfrântă în Ucraina, relatează Le Figaro, citat de News.

ro.

08:43Un atac cu drone rusești asupra orașului Odesa a ucis două persoane și a rănit cel puțin alte șapte, a anunțat pe 2 martie ministrul de interne Ihor Klimenko, scrie The Kyiv Independent.

Printre cei șapte răniți se numără și un băiat de trei ani, care este în prezent spitalizat pentru o rană la picior.

Printre celelalte victime se numără o femeie însărcinată și o tânără de 26 de ani în stare gravă.

Se pare că drona a lovit etajul nouă al unei clădiri rezidențiale înalte.

Două persoane au fost găsite moarte, îngropate sub dărâmături.

Alte șapte persoane sunt în continuare date dispărute sub dărâmăturile clădirii, potrivit lui Klimenko.

Un alt atac cu drone rusești a avut loc în regiunea Harkov, unde un om a fost a ucis un om, au anunțat autoritățile locale.

Bărbatul, în vârstă de 76 de ani, a murit sub dărâmăturile casei sale după ce o dronă rusă a lovit locuința sa din districtul Kupiansk din regiunea Harkov.

01:00Bulgaria a încetat să mai importe ţiţei din Rusia înainte de termen în cadrul măsurilor adoptate ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

00:40Propagandista rusă Margarita Simonian a publicat o înregistrare audio în care presupuși ofițeri germani de rang înalt discută despre solicitarea ajutorului Marii Britanii în planificarea unui atac asupra podului din Crimeea cu rachete Taurus.

Ministerul Federal al Apărării al Germaniei a inițiat o investigație pentru a stabili dacă conversațiile reprezentanților forțelor sale aeriene au fost interceptate.

–––––-Cele mai importante informații de vineri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns