VIDEO Coco pisica, găsită în viață în mod miraculos la 8 zile după incendiul uriaș din Valencia

Spread the love

Pompierilor din orașul spaniol Valencia cu greu le-a venit să creadă când, vineri, au găsit o pisică vie ghemuită printre rămășițele carbonizate ale blocului de apartamente devastat de un incendiu uriaș în urmă cu opt zile, relatează Reuters.

Numită Coco, felina s-a reunit cu stăpâna sa, Andrea Rubio – care a renunțat la orice speranță că iubitul ei animal de companie a supraviețuit incendiului care a luat viața a 10 persoane și a zeci de animale de companie.

„Bietul meu micuț!”, a exclamat Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce o îmbrățișa pe Coco într-un videoclip difuzat de poliția locală.

„L-am găsit din noroc”, a spus un pompier în același videoclip.

Partenerul lui Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au dat peste el la etajul 13, la două etaje deasupra apartamentului lor, în partea din clădire care a suferit mai puține pagube.

Coco părea să se fi refugiat într-o nișă a hidranților de incendiu.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet și părea să fie sănătos, deși mirosea puternic a fum, a spus Fernandez.

A rămas sub observație 24 de ore pentru a stabili dacă și în ce măsură a suferit de deshidratare.

Incendiul mortal, care s-a extins rapid, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul bogat El Campanar.

Peste 150 de supraviețuitori, inclusiv Rubio și Fernandez, locuiesc temporar în locuințe sociale, în timp ce așteaptă o soluție permanentă.

Lasă un răspuns