LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 737. Ochii întregii lumi sunt pe funeraliile lui Alexei Navalnîi / Alarma antiaeriană s-a auzit în 3 regiuni din Ucraina / Japonia sancţioneză alte 12 persoane

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 737.

Ochii întregii lumi vor fi fixaţi pe funeraliile lui Alexei Navalnîi Guvernul japonez a extins lista de sancţiuni împotriva Rusiei pentru evoluţiile din războiul din Ucraina, adăugând 12 persoane şi 36 de organizaţii pe „lista neagră”.

Acest lucru a fost raportat de agenţia rusă Tass.

Lista sancţiunilor include, printre altele, comisarul pentru drepturile copilului în regiunea Kaluga, Irina Ageieva, comisarul pentru drepturile copilului în regiunea Rostov, Irina Cerkasova, comisarul pentru drepturile omului în Republica Cecenia, Mansur Soltaiev, preşedintele guvernului Musulman al Republicii Cecene, Kuciev, comandantul celui de-al doilea regiment de poliţie pentru sarcini speciale al Ministerului Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse din Republica Cecenă, Zamid Chalaiev.

Vezi mai multe articole din categoria social Moscova spune că o dronă ucraineană a fost doborâtă deasupra regiunii Belgorod din Rusia, iar alte trei au fost interceptate în timp ce se îndreptau spre Nijni Novgorod.

Acest lucru a fost raportat de agenţia Tass, citând Ministerul rus al Apărării.

Presa locală a scris despre explozii puternice în Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod.

Oraşul găzduieşte industria Y.

M.

Uzina Sverdlov, unul dintre cei mai mari producători de bombe şi obuze din Rusia.

Parisul va comanda 100 de drone de la compania franceză Delair, care vor sosi în Ucraina în această vară, a anunţat ministrul Forţelor Armate Sebastien Lecornu.

„Printr-un program inovator, Franţa comandă 100 de muniţii telecomandate de la Delair, care vor ajunge în Ucraina în această vară”, a spus Lecornu la X.

„În total, 2.

000 de muniţii telecomandate vor fi comandate de la industria noastră de apărare.

Pentru nevoile armatelor noastre şi nevoile Ucrainei”, a precizat el.

Alocarea fondurilor pentru Ucraina este crucială, acest lucru a declarat şeful Pentagonului Lloyd Austin, subliniind că dacă Ucraina pierde războiul, ţările NATO vor trebui să lupte împotriva Rusiei.

„Ştim că, dacă Putin are succes, nu se va opri.

El va continua să fie mai agresiv în regiune.

Şi alţi lideri din întreaga lume, alţi autocraţi se vor uita la asta.

Şi vor fi încurajaţi de faptul că acest lucru s-a întâmplat fără ca noi să putem susţine un stat democratic”, a spus Austin, într-un discurs în Camera Reprezentanţilor SUA, citat de presa ucraineană.

„Dacă eşti o ţară baltică, eşti foarte îngrijorat dacă vei fi următorul: ei îl cunosc pe Putin, ştiu de ce este capabil.

Şi, sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va intra în război cu Rusia”, a adăugat şeful Pentagonului.

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Germania nu este pregătită să transfere rachete Taurus cu rază lungă de acţiune în Ucraina, deoarece acestea ar putea fi folosite pentru a lovi Moscova, relatează publicaţia de ştiri germană Tagesschau.

Racheta de croazieră cu o rază de acţiune de 500 de kilometri este o armă „care, dacă este folosită incorect, poate atinge o ţintă anume, undeva în Moscova”, a comentat cancelarul neamţ.

Înmormântarea marelui adversar va avea loc astăzi.

La evenimentul din capitala Rusiei va fi prezent şi însărcinatul cu afaceri al ambasadei Italiei la Moscova.

Alerta antiaeriană a fost declanşată aseară în trei regiuni de est ale Ucrainei: Harkov, Poltava şi Sumî.

Presa locală a relatat acest lucru.

G20 economic de la Sao Paulo s-a încheiat fără o declaraţie finală, din cauza lipsei unui acord cu privire la formularea textului.

În schimb, va exista o declaraţie a preşedinţiei pe probleme economice.

Ministrul brazilian al Economiei, Fernando Haddad (preşedinţie), a vorbit despre asta la încheierea lucrărilor, explicând că „impasul” a fost creat de „conflictele geopolitice în curs”.

Deja în ultimele ore au apărut tensiuni în negocierile pe punctul de a condamna Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei, asupra căreia nu s-a găsit unanimitatea necesară pentru aprobarea textului.

Lasă un răspuns