LIVE Război în Ucraina, ziua 737: Situație dificilă pe frontul de est / Armata ucraineană susține că a mai doborât 3 avioane rusești Su-34 / Rusia interzice exporturile de benzină timp de șase luni

Spread the love

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât alte trei avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34, continuând o serie de succese.

Astfel, bilanțul avioanelor rusești doborâte în ultimele 12 zile a ajuns la 13, conform Kievului.

Cu toate acestea, situația pe frontul de est rămâne dificilă, a declarat șeful armatei, generalul Oleksandr Sîrskîi.

Într-un discurs fluviu, înainte de alegerile prezidențiale care vor avea loc peste două săptămâni, liderul rus Vladimir Putin s-a adresat occidentalilor spunându-le că „trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme capabile să lovească ţinte de pe teritoriul lor.

Tot ceea ce inventează ei în acest moment, pe lângă faptul că înspăimântă întreaga lume, este o ameninţare reală de conflict cu utilizarea armei nucleare şi, prin urmare, de distrugere a civilizaţiei”.

07:45 Forțele ucrainene au respins trupele rusești din satul Orlivka, la vest de Avdiivka, dar situația pe frontul de est rămâne dificilă, a declarat șeful armatei, generalul Oleksandr Sîrskîi.

Orlivka se află la mai puțin de 2 km nord-vest de Lastochkyne, care a fost ocupat recent de forțele rusești, notează The Guardian.

Sîrskîi a declarat că armata rusă încearcă să cucerească localitățile Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdychi și Krasnohorivka din estul regiunii Donețk.

Acestea sunt locuri în care oficialii militari declaraseră că vor forma o nouă linie de apărare după ce trupele ucrainene s-au retras din Avdiivka la 17 februarie.

–––––-Cele mai importante informații de joi privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns