Hamas susține că șapte ostatici israelieni au murit în bombardamentele din Gaza

Spread the love

Aripa armată a Hamas a afirmat vineri seara că șapte ostatici deținuți de ei în Fâșia Gaza au murit în ultimele săptămâni în bombardamentele israeliene asupra teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„În ultimele săptămâni, am confirmat moartea mai multor luptători ai noștri și a șapte prizonieri inamici în Fâșia Gaza, ca urmare a bombardamentelor sioniste”, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a mișcării islamiste Hamas, într-un comunicat.

Luptătorii Hamas au precizat că printre cei șapte morți se află și trei ostatici, despre care mișcarea islamistă a difuzat joi o înregistrare video.

Ei au precizat că numele celorlalți patru ostatici vor fi dezvăluite atunci când vor fi „confirmate”.

Vineri nu a fost posibil să se confirme aceste presupuse decese dintr-o sursă independentă.

Brigăzile al-Qassam au făcut acest anunț la scurt timp după începerea Sabatului, o pauză săptămânală în tradiția evreiască, și pe fondul discuțiilor privind un nou armistițiu în luptele dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza.

Qatar, Statele Unite și Egiptul încearcă să ajungă la un acord înainte de începerea Ramadanului, care ar trebui să înceapă în jurul datei de 11 martie anul acesta, care să prevadă un armistițiu de șase săptămâni și eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite și duse în Gaza în timpul atacului fără precedent al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a 1.

160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanț realizat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Potrivit autorităților israeliene, 130 de ostatici sunt încă reținuți, dintre care 31 ar fi morți, după eliberarea a 105 ostatici în schimbul a 240 de palestinieni încarcerați de Israel în timpul unui armistițiu inițial la sfârșitul lunii noiembrie.

Ca represalii la atacul din 7 octombrie, Israelul a jurat să anihileze Hamas, care se află la putere în Gaza din 2007, iar ofensiva sa terestră și aeriană a ucis peste 30.

000 de persoane în Gaza, în marea lor majoritate civili, potrivit Ministerului Sănătății din Hamas.

Brigăzile al-Qassam au afirmat recent că „peste 70” de ostatici ar fi putut fi uciși în loviturile israeliene din Gaza.

Familiile ostaticilor îndeamnă guvernul premierului Benjamin Netanyahu să accepte un nou armistițiu pentru a permite eliberarea ostaticilor.

Lasă un răspuns