Adrian Cioroianu a încălcat legea, acuză Emilia Șercan: „Această acțiune nu poate rămâne fără consecințe publice”

Spread the love

Jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat vineri pe Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, că a încălcat legea GDPR divulgând conținutul cererii pe care a făcut-o instituției pe care o conduce fostul ministru de externe privind digitalizarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană.

Emilia Șercan a afirmat vineri dimineață, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că informația pe care a dezvăluit-o Adrian Cioroianu în spațiul public, mai întâi într-un comentariu la o postare a analistului militar Hari Bucur-Marcu, apoi chiar pe profilul istoricului, este „de o gravitate extremă”.

Jurnalista a precizat ce se scrie în cererea pe care a făcut-o către instituția condusă de Adrian Cioroianu.

Emilia Șercan a subliniat că informațiile din cerere nu reprezintă o informație publică și este protejată de Regulamentul General privind Datele Personale (GDPR).

Jurnalistă îl acuză pe Cioroianu că a vulnerabilizat, cu bună știință, atât subiectul investigației, cât și pe ea, cerând din nou o reacție din partea ministrului Culturii, Raluca Turcan.

„Această acțiune nu poate rămâne fără consecințe publice și îi solicit, din nou, ministrului Culturii să se exprime asupra acestei situații”, a conchis Șercan.

Cioroianu a făcut publice aceste informații într-un comentariu la o postare a analistului militar Hari Bucur-Marcu despre conflictul dintre cei doi.

„Cât despre doamna pe care o amintiți, e suficient să vă spun că a cerut la sală dupa ce solicitase o lucrare a lui Mircea Geoană, care i s-a dat, desigur cu acordul meu și în normele legii, doar că dânsa nu știu ce o fi citit, dar e clar că a descoperit în geantă și un termometru adus de acasă (premeditare? Lua temperatura candidaturii lui M.

Geoană?), prilej cu care face poze de victimă și explică dânsa de ce nu sunt studenți în bibliotecă – asta pe 27 febr a.

c, adică în a doua zi după vacanța studenților, răstimp în care tinerii erau în facultăți, să-și afle orarul”, a reacționat fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a continuat să o atace joi seară pe Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook, acuzând-o că minte„ca o gazetă bolșevică”.

Vă reamintim că după ce jurnalista Emilia Șercan a reclamat că în sălile Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade, directorul instituției, Adrian Cioroianu, a atacat-o pe aceasta și, mai mult, a făcut public, pe Facebook, ce informații a cerut de la bibliotecă.

Din cauza frigului, o singură sală de lectură este deschisă, la etajul I.

În replică, directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, a acuzat-o pe jurnalistă că minte:Pe același subiect:

Lasă un răspuns