Un activist care protesta împotriva morţii lui Alexei Navalnîi a fost băgat în beci. Andrei Viazov a fost arestat la Krasnodar

Spread the love

Activistul rus Andrei Viazov a fost arestat în oraşul Krasnodar din sud, după ce a afişat un banner prin care protesta împotriva morţii lui Alexei Navalnîi, a cărui înmormântare va avea loc mâine.

Activistul este ţinut în beci Imaginile îl arată pe Viazov ţinând în mâini o eşarfă cu cuvintele „Navalny 20!8”, un slogan care se referă la anul candidaturii eşuate a fostului lider al opoziţiei, în faţa unui monument în memoria victimelor fascismului.

Potrivit avocatului său, Alexei Avanesian, Viazov a participat la protestele din Krasnodar şi a fost unul dintre cei peste 400 de protestatari arestaţi în toată Rusia în ultimele zile.

A doua zi după arestarea sa, instanţa din Krasnodar l-a condamnat să execute 14 zile într-un centru special de detenţie pentru „demonstrarea simbolurilor extremiste”, aceasta fiind pedeapsa maximă permisă de lege.

Vezi mai multe articole din categoria social Eliberarea este programată pentru vineri, 1 martie, ziua în care Navalnîi va fi înmormântat la Moscova.

Avanesian a făcut apel la cazul lui Viazov, care este ţinut într-o celulă subterană şi „nu a văzut lumina zilei” de când a fost arestat.

Lasă un răspuns