SuperLiga: Voluntari vs FCSB – Liderul, mare favorit

Spread the love

Voluntari – FCSB, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul României, este programat, joi, 29 februarie, de la ora 21:00, pe Stadionul Anghel Iordănescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Voluntari, echipă aflată în cădere liberă, şi FCSB, lider detaşat în clasament, se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 28-a din SuperLiga.

Voluntari este pe locul 14, de baraj, cu 27 de puncte, cu două peste Dinamo, care ocupă prima poziţie direct retrogradabilă (15), şi la patru în urma celor de la FCU 1948 Craiova, care sunt pe 12, şi vine după două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, scor 1-2 cu Universitatea Craiova.

De altfel, ilfovenii au ajuns la opt meciuri consecutive fără victorie, ultimul succes oficial fiind un 2-1 obţinut pe terenul celor de la Rapid, pe 9 decembrie 2023, iar de la instalarea lui Nicolae Dică au bifat două remize şi două eşecuri.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, Voluntari a înregistrat trei victorii, patru remize şi şase înfrângeri (ultima victorie acasă s-a consemnat pe 25 noiembrie 2023, scor 4-2 cu Farul), iar golgheterul echipei este Adam Nemec, cu şase reuşite în SuperLiga.

„Este un meci foarte important pentru mine, este clar că ne aşteaptă un meci foarte greu, cu cea mai bună echipă din campionat.

Trebuie să strângem rândurile”, a spus Nicolae Dică, antrenorul ilfovenilor şi fost jucător important al celor de la FCSB.

FCSB ocupă locul 1, cu 58 de puncte, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în cea mai recentă s-a impus pe Arena Naţională în faţa celor de la Botoşani, scor 3-2.

A fost meciul în care Nana Antwi şi Darius Olaru au fost eliminaţi, motiv pentru care nu vor juca la Voluntari, dar antrenorul Elias Charalambous nu se poate baza nici pe Alexandru Pantea, Denis Haruţ şi Vlad Chiricheş, toţi accidentaţi.

FCSB este cea mai bună echipă într-o ierarhie a meciurilor disputate în deplasare în această ediţie din SuperLiga, de unde a adus 28 de puncte, după opt succese, patru remize şi un eşec (1-2 cu UTA pe 28 august 2023), iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Darius Olaru, cu 14 goluri.

De menţionat că FCSB cea bună defensivă din SuperLiga, cu 23 de goluri primite, şi a doua cea mai bună ofensivă, cu 50 de goluri marcate (doar CFR Cluj are mai multe, 52).

„Dică a fost aici, îl respect mult.

Am auzit lucruri bune despre el.

Dar e un meci, iar noi ca antrenori analizăm tot.

Sigur, am văzut că a schimbat câteva lucruri în jocul echipei.

Trebuie să facem bine şi sunt sigur că jucătorii noştri vor da totul pe teren”, a spus Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB.

În meciul tur dintre cele două echipe, disputat pe 22 octombrie 2023, pe Arena Naţională, FCSB şi Voluntari au terminat la egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Voluntari – FCSB.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns