Sprijin european pentru Republica Moldova în faţa destabilizării din ce în ce mai agresive a Rusiei

Spread the love

Statele europene discută cum să consolideze sprijinul acordat Republicii Moldova, care se confruntă cu probleme de destabilizare „din ce în ce mai agresive” din partea Rusiei, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului francez de Externe.

Sprijin european pentru Republica Moldova în faţa destabilizării din ce în ce mai agresive a Rusiei Christophe Lemoine a declarat că această problemă va fi discutată de unii miniştri europeni de Externe şi de Apărare la o reuniune care va avea loc la Paris în zilele următoare şi care se va concentra, de asemenea, pe consolidarea sprijinului pentru Ucraina, relevă Reuters.

Întâlnirea, despre care diplomaţii europeni au spus că ar putea avea loc pe 7 martie, a fost planificată după o conferinţă privind Ucraina la începutul acestei săptămâni.

Scopul acesteia este de a veni cu idei concrete privind apărarea cibernetică, producţia de arme, apărarea ţărilor ameninţate de Rusia, în special a Moldovei, protejarea graniţei Ucrainei cu Belarus şi operaţiunile de deminare.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Moldova se confruntă cu încercări de destabilizare din ce în ce mai agresive”, a declarat Lemoine.

„Iar situaţia din Transnistria este urmărită cu mare atenţie”, a completat reprezentantul Ministerului francez de Externe.

Regiunea separatistă Transnistria a cerut miercuri Rusiei să-i ajute economia „să reziste la presiunea Republicii Moldova”, un demers considerat propagandistic de către autorităţile de la Chişinău.

 

Lasă un răspuns