„Nu judeca după notele de la examen copilul! Învingător în viață va fi cel care crede în sine chiar și când pierde!”

Spread the love

Nu toți copiii vor lua note mari la examene, teste, teze.

Gloria școlară este pentru unii, nu pentru toți.

Mai devreme sau mai târziu, în viață vor ieși învingători cei care cred că sunt în stare, cei care au fost iubiți, sprijiniți mai ales atunci când n-aveau coroniță pe cap.

Viața bate școala, pentru că-n viață „examenele” sunt mai mult decât niște informații învățate pe de rost.

Nu toți copiii pot avea 10 pe linie, nu toți copiii pot promova toate examenele, însă absolut toți au nevoie să se simtă respectați, apreciați și iubiți.

Și cei care intră la școli de elită, și olimpicii și cei de 5 și cei de 7 au aceeași nevoie de apreciere, de recunoaștere a eforturilor, de susținere necondiționată și, mai ales, de încredere.

Eu cred cu tărie că fiecare om are locul lui și drumul lui în viața asta.

N-avem cum să fim toți geniali, dar fiecare poate excela într-un domeniu aparte.

Poate că fata ta nu va scrie poezii, dar va fi o învățătoare care va trezi în inimile copiilor dragostea pentru educație, ori un cofetar apreciat; poate că băiatul tău nu va fi un medic vestit, dar va ajunge un mecanic apreciat, al cărui telefon va suna în continuu pentru programări.

Orice meserie va ajunge să aibă, învață-l de mic faptul că munca cinstită nu e o rușine, că poate fi apreciat pentru orice lucru pe care-l face bine pentru cei din jur, că cinstea, onestitatea și profesionalismul, poate nu-ți aduc o diplomă de merit, dar valorează mai mult decât atât.

Te-ai gândit vreodată ce s-ar fi întâmplat dacă mecanicul tău ar fi intrat la Litere? Cine ți-ar mai fi reparat mașina? Nuvelele nu repară un ambreiaj stricat, așa că, daca viitoare, pe lângă manoperă, oferă-i o strângere de mână pentru priceperea cu care își face meseria!Notele de la examene nu reflectă cine sunt copiii noștri cu adevărat: un artist talentat poate picta și fără să rezolve integraleAi auzit de „teoria inteligențelor multiple”? Ei bine ea se aplică fiecăruia dintre noi! Unii învață mai bine la matematică, alții la muzică ori alte arte, alții se exprimă bine în public, alții nu pot deschide gura din cauza emoțiilor, dar în scris nasc opere! Unii au motricitatea fină dezvoltată, alți pe cea grosieră.

Alții le pot face bine pe toate.

Nu toți.

Dar sunt.

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTULDESPREMAME.

RO

Lasă un răspuns