Kelemen Hunor, „împunsătură” la Iohannis: „Nu cred că cetățenii sunt prea preocupați de soarta sa politică după ce termină mandatul”

Spread the love

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că cetăţenii nu sunt prea preocupaţi faţă de soarta politică a şefului statului, Klaus Iohannis, după ce acesta îşi va încheia mandatul, dar că, din punct de vedere politic, nu ar strica o minimă transparenţă din partea Cotroceniului cu privire la anumite intenţii, relatează Agerpres.

„Nu cred că cetăţenii sunt prea preocupaţi de soarta politică a domnului Iohannis după ce îşi termină mandatul.

Eu mă întâlnesc cu foarte mulţi oameni, dar nimeni nu m-a întrebat: ‘oare ce se va întâmpla cu domnul Iohannis după ce îşi termină mandatul?’.

Asta nu este o prioritate pentru cetăţeni.

Eu, ca om politic, încerc să fiu atent la priorităţile cetăţenilor (.

.

.

) Dar eu am observat că cetăţenii nu sunt îngrijoraţi deloc, nu intră în fibrilaţie la acest subiect”, a declarat presei Kelemen Hunor, întrebat la Sângeorgiu de Pădure despre posibilitatea ocupării de către Klaus Iohannis a unor funcţii la vârful Uniunii Europene sau NATO.

Kelemen Hunor consideră că, totuşi, atunci când este vorba despre intenţia de ocupare a unor funcţii extrem de importante, cum este cea de secretar general al NATO, ar fi nevoie măcar de o minimă transparenţă.

„Cei care au o putere foarte mare în a lua deciziile au zis că îl susţin pe Mark Rutte, că Mark Rutte e bun sau nu e bun, e o altă discuţie.

Dar iarăşi, deocamdată, avem zvonuri.

Ştim că ambasadorul de la NATO i-a anunţat pe ceilalţi ambasadori, informal, că România îl va propune pe preşedintele Iohannis, dar cei de la Cotroceni n-au confirmat, n-au infirmat, au zis că ei nu comentează astfel de ştiri.

Lipseşte transparenţa în totalitate”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Când vrei să ocupi o funcţie importantă, o minimă transparenţă nu strică, fiindcă până la urmă e vorba despre o funcţie extrem, extrem de importantă”, a subliniat liderul UDMR.

Amintim că România a notificat aliații NATO pe 22 februarie că intenționează să-l propună pe Klaus Iohannis secretar general al Alianței după ce SUA, Marea Britanie și Franța au anunțat că-l susțin pentru funcția de secretar general al NATO pe premierul olandez Mark Rutte.

Lasă un răspuns