Încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul lui Navalnîi la cimitir au fost blocate

Spread the love

Apropiaţi ai lui Alexei Navalnîi au declarat, joi, că încercările de a închiria un dric spre a transporta sicriul la înmormântarea programată vineri, la Moscova, au fost zădărnicite de persoane necunoscute, relatează Reuters.

Încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul lui Navalnîi la cimitir au fost blocate Kira Yarmysh, un purtător de cuvânt al lui Navalnîi, a scris pe X că persoane necunoscute au ameninţat telefonic furnizorii de servicii funerare şi, drept urmare, nimeni nu a fost de acord să transporte sicriul.

Ivan Zhdanov, un alt apropiat al lui Navalnîi, a declarat că echipa fostului opozant al lui Putin va găsi o soluţie.

Navalnîi, care a murit pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penală rusească, urmează să fie înmormântat vineri în Moscova.

Vezi mai multe articole din categoria externe Apropiaţii lui Navalnîi – care au promis să transmită în direct online slujba de înmormântare – au acuzat autorităţile că au blocat o slujbă civilă de comemorare pe care doreau să o organizeze pentru el.

Pe de altă parte, judecând după adunările anterioare ale susţinătorilor lui Navalnîi – pe care autorităţile ruse i-au desemnat drept extremişti susţinuţi de SUA – este posibilă o prezenţă consistentă a poliţiei la înmormântare, relevă sursa citată.

Apropiaţii lui Navalnîi l-au acuzat pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinarea acestuia, deoarece liderul rus nu ar fi tolerat ideea că Navalnîi ar putea fi eliberat în cadrul unui potenţial schimb de prizonieri.

Lasă un răspuns