Gaza: Aproximativ 100 de persoane ucise în timpul distribuirii de ajutoare: Împușcați, călcați în picioare sau loviți de camioane?!

Spread the love

Secretarul general al ONU condamnă evenimentele care au dus la moartea a aproximativ o sută de persoane, potrivit Hamas, în timpul unei distribuiri de ajutoare alimentare care s-a transformat într-un coșmar în Gaza, a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

„Nu știm exact ce s-a întâmplat.

Dar fie că aceste persoane au fost ucise de focuri israeliene, fie că au fost călcate de mulțime, fie că au fost călcate de camioane, acestea sunt acte de violență, într-un fel, legate de acest conflict”, a declarat Stéphane Dujarric, adăugând că nu a existat nicio prezență a ONU la această acțiune de împărțire de ajutoare.

Surse israeliene au confirmat că soldații, simțindu-se „amenințați”, au tras cu muniție reală, dar au negat că acest lucru ar fi fost responsabil pentru numărul de morți.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni cu ușile închise joi, la ora 21:15 GMT, după ce Hamas a provocat moartea a aproximativ o sută de persoane în timpul unei distribuiri de ajutoare alimentare care s-a transformat într-un coșmar în Gaza, potrivit programului actualizat al Consiliului.

Reuniunea de urgență a fost solicitată de Algeria, potrivit unei surse diplomatice.

Lasă un răspuns