Biden spune că „probabil” nu va exista o încetare a focului în Gaza până luni / Examinăm „versiuni contradictorii” ale crimelor de azi

Spread the love

Președintele american Joe Biden, care a declarat în această săptămână că speră la o încetare a focului în Gaza până luni, a revenit joi asupra afirmației sale, afirmând că această întrerupere a ostilităților „probabil că nu se va întâmpla până” la acea dată, potrivit AFP.

De asemenea, Statele Unite examinează „versiuni contradictorii” ale crimelor care au avut loc joi în timpul unei distribuiri de ajutoare în Gaza, a declarat presei președintele american la plecarea de la Casa Albă pentru o deplasare la frontiera cu Mexicul.

Peste o sută de palestinieni au fost uciși în Gaza în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare care s-a transformat în haos, potrivit Hamas, care i-a acuzat pe soldații israelieni că au deschis focul asupra unei mulțimi înfometate.

Surse israeliene au confirmat că soldații, simțindu-se „amenințați”, au tras cu muniție reală, dar au negat că acest lucru ar fi fost responsabil pentru numărul de morți.

„Verificăm acest lucru în acest moment.

Există două versiuni contradictorii cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Nu am încă un răspuns”, a declarat el.

Întrebat dacă este de părere că acest eveniment va avea un impact asupra negocierilor pentru încetarea focului, Joe Biden a răspuns: „Știu că va avea”.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, președintele american a mai avut joi discuții separate cu emirul Qatarului, Tamim ben Hamad al-Thani, și cu președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi.

Lasă un răspuns