Marcel Ciolacu: Nu am luat decizia de a candida la prezidențiale / Ce a zis despre „palatul împăratului”

Spread the love

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la România TV, că nu a luat nicio decizie în privința candidaturii la alegerile prezidențiale.

Premierul invocă că are multe probleme la guvernare de rezolvat, de întârit Coliția cu PNL și nu a avut timp să se gândească la acesastă problemă.

Totuși, Ciolacu consideră că PSD are foarte multe resurse și e „vremea ca România să aibă un președinte de orientare socialistă”.

Liderii PSD şi PNL au agreat, în şedinţa de marţi a coaliţiei, ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie, iar al doilea tur pe 29 septembrie.

Ciolacu a afirmat că nu face nicio diferenţă între George Simion, Cătălin Drulă, Dan Barna, Dacian Cioloş, întrebând ce au lăsat aceştia în urma lor pentru ţară.

El i-a comparat pe toţi cu „Mirel din Turnu Măgurele”, personaj din cântecul Macarena al Erikăi Isac, susţinând că acesta este şi stilul lor: se pricep la toate, le ştiu pe toate.

„Nu fac nicio diferenţă între Simion, Drulă, Barna, Cioloş.

Ce au lăsat în ţara asta? Unul a lăsat un miliard la vaccinuri, a lăsat spitale în flăcări.

Nu am văzut nimic făcut, ceva, zero fonduri europene.

E prima oară când închidem un exerciţiu financiar cu 95%.

0,13% aveau fonduri europene.

Zero autostrăzi, mergea cu ranga să distrugă chioşcuri”, a declarat Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre dezvăluirile Recorder susținând că guvernul pe care-l conduce nu are nicio implicare și că președintele Iohannis nu i-a cerut niciodată o casă de protocol.

„Nu există nicio solicitare de la președintele României pentru această vilă.

Clădirea e monument istoric gradul I.

Guvernul nu a alocat niciun ban pentru această vilă, se fac lucrări de consolidare din banii proprii ai RA-APPS și nu e singura în acest stadiu”, a spus Ciolacu.

Șeful guvernului spune cu RA-APPS i-a argumentat necesitatea acestor reparații fiindcă este o clădire monument istoric cu risc seismic.

„M-am lămurit.

Nu este niciun act normativ în Guvernul României, la Secretariatul General care să aloce bani pentru acea clădire.

Mai mult, este o decizie a Consiliului de Administraţie.

E cu grad seismic, din ce am înţeles eu, este o clădire reprezentantivă şi în al treilea rând este monument istoric clasa A”, a explicat premierul.

El a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre viitoarea sa locuinţă după ce îşi va încheia mandatul.

„Ce am întrebat la RA-APPS şi mi s-a răspuns foarte clar: niciun ban de la bugetul statului nu a fost investit.

Aşa este decizia Consiliului de Administraţie.

Sunt din venituri proprii, au hotărât – şi nu este singura clădire – să facă aceste investiţii.

Mi se pare imens.

Am înţeles că până acum s-a investit în consolidare în jur de două milioane de lei, fiind o investiţie multianuală.

Acesta este adevărul.

Nu am la Guvern, la Secretariatul General, verbal nu am avut niciodată o discuţie, nu e făcută nicio solicitare de la preşedinte”, a afirmat premierul.

El a precizat că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Vila Lac 1.

Administraţia Prezidenţială a transmis, marți, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Reacția vine după o investigație Recorder potrivit căreia Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol, în timp ce toate indiciile duc către un singur nume atunci când vine vorba de beneficiarul acestei renovări.

Pe același subiect:

Lasă un răspuns