FA Cup: Liverpool vs Southampton – „Cormoranii”, primul test după succesul din Cupa Ligii

Spread the love

Liverpool – Southampton, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Angliei, este programat, miercuri, 28 februarie, de la ora 22:00, pe Anfield Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Liverpool, care luptă pentru titlul de campioană, şi Southampton, aflată în cursa de revenire în Premier League, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale optimilor de finală din FA Cup.

Liverpool a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în turul al treilea de Arsenal, în deplasare, scor 2-0, pentru ca în 16-imile de finală să o elimine pe Norwich, echipă din Championship (liga a doua), pe teren propriu, scor 5-2.

În Premier League, echipa lui Jurgen Klopp este pe locul 1 după 26 de etape, cu 60 de puncte, cu unul mai mult decât Manchester City şi cu două peste Arsenal, iar în cel mai recent meci oficial s-a impus în faţa lui Chelsea, scor 1-0 după prelungiri (gol marcat de Van Dijk în minutul 119), în finala EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), câştigând trofeul pentru a 10-a oară în istoria clubului.

Liverpool a cucerit de opt ori Cupa Angliei, ultima oară în 2022, după o finală cu Chelsea, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 6-5 la penalty-uri, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012, scor 1-2 cu Chelsea.

Southampton s-a calificat în optimile de finală din Cupa Angliei după ce a eliminat-o în turul al treilea pe Walsall, echipă din League Two (liga a patra), pe teren propriu, scor 4-0, iar în 16-imile de finală a trecut de Watford, echipă din Championship (liga a doua), după 1-1 în deplasare şi 3-0 pe teren propriu la rejucarea partidei.

Echipa antrenată de Russel Martin ocupă locul 4 în Championship (liga a doua) după 34 de etape, cu 67 de puncte, la cinci distanţă de poziţiile direct promovabile (1 şi 2; locurile 3-6 vor disputa un play-off eliminatoriu a cărui câştigătoare va accede în Premier League), iar în cea mai recentă partidă oficială a pierdut în campionat, acasă, 1-2 cu Millwall.

Southampton are în palmares un trofeu al FA Cup, cucerit în 1976, după o finală cu Manchester United, scor 1-0, şi a mai pierdut de alte trei în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2003, scor 0-1 cu Arsenal.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul trecut din Premier League, când Liverpool s-a impus acasă în faţa lui Southampton, în tur, cu 3-1, pentru ca, în retur, în chiar ultima etapă, să se consemneze o remiză spectaculoasă, scor 4-4.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool – Southampton.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns