Chișinăul respinge declarațiile Tiraspolului, considerându-le propagandistice

Spread the love

Vicepremierul responsabil cu procesul de reintegrare, Oleg Serebrian, alături de Biroul de politici de reintegrare, cataloghează afirmațiile emise de Tiraspol drept acțiuni de propagandă.

Această poziție este exprimată în lumina rezoluției adoptate în cadrul congresului autointitulaților deputați de diferite niveluri, care denunță presupuse presiuni exercitate de Republica Moldova.

Guvernul de la Chișinău subliniază că regiunea transnistreană se bucură de beneficiile politicii de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, ceea ce este în avantajul tuturor cetățenilor.

În cadrul celui de-al VII-lea congres al autoproclamaților deputați din Tiraspol, s-a adoptat o rezoluție care menționează presiuni, inclusiv de natură economică și socială, din partea Republicii Moldova. Administrația transnistreană intenționează să solicite sprijinul Federației Ruse pentru protecția regiunii și să aducă la cunoștința secretarului general al ONU, Parlamentului European și altor organisme internaționale această situație.

Lasă un răspuns