PSD și PNL nu știu încă pe cine trimit la Primăria Capitalei. Ciolacu: Eu cred că o să avem un candidat comun / Ciucă: Nu avem încă o analiză finalizată

Spread the love

Înainte de ședința Coaliției, liderii PSD și PNL nu știu dacă vor avea un candidat comun sau nu la Primăria Capitalei.

În timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat încrederea că va fi un candidat comun, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că PNL nu are o analiză finalizată și va continua să aibă discuții cu oameni de afaceri care au „performat în diverse domenii de activitate”.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lăsat de înțeles marți înainte de ședința de Coaliție că PSD și PNL nu s-au înțeles asupra unui candidat comun la Primăria Capitalei.

Întrebat despre întâlnirea avută la finalul săptămânii trecute cu omul de afaceri Dan Ostahie, Ciucă a spus că nu i-a propus să fie candidat din partea PNL.

Ciucă a spus că PNL va mai avea astfel de discuții.

De partea cealaltă, Marcel Ciolacu a fost mai hotărât pe tema candidatului pentru Primăria Capitalei.

Întrebat dacă PSD ar susține un om de afaceri indcependent la Primăria Capitalei, Ciolacu a spus că ar fi incorect să discute aceste lucruri mai întâi cu presa și apoi în Coaliție.

Liderii celor două partide au spus că imediat după ce se va lua o decizie în Coaliție vor ieși și o vor anunța public și vor răspunde la toate întrebările.

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

Piedone l-a criticat pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce a spus miercuri într-o conferință de presă că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

„Nu mi se pare normal să anunți într-o conferință de presă, indiferent de candidat, să anunți că șansele sunt egale.

Toți pleacă acum cu șanse egale, toți ne naștem cu șanse egale în fața lui Dumnezeu, dar contabilitatea stă doar în ochii electoratului”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Cu toate acestea, Piedone a invitat PNL și PSD să îl susțină pentru fotoliul de la Primăria Capitalei.

„Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitatea să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste.

(.

.

.

) Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat intenția de acum trei săptămâni de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare”.

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate cu Marian Enache de la AUR.

Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS S.

R.

L.

, un jucător important pe piața sondajelor de opinie, este deținut în totalitate de fostul jurnalist Antena 3 Iosif Buble, potrivit Europa Liberă.

Lasă un răspuns