„Maru”, presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu, rămâne în arest

Spread the love

Tudor Duma, zis „Maru”, presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu și care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat și dus la DIICOT, rămâne în arest preventiv, a decis, marți, Curtea de Apel București, după ce prima instanță hotărâse eliberarea acestuia.

Decizia de marți a Curții de Apel București este definitivă.

În urmă cu câteva zile, un judecător de la Tribunalul Bucureşti hotărâse ca Tudor Duma să fie eliberat din arest preventiv și plasat sub control judiciar.

În decembrie 2023, Tudor Duma, alături de alți doi tineri din anturajul lui Vlad Pascu, fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tudor Duma, cel care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu este cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT.

El s-a filmat în timp ce era încătușat cu mâinile la spate în mașina poliției.

Potrivit DIICOT, în perioada ianuarie – septembrie 2023, Tudor Duma a cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie le-a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori) aproximativ 10 grame de metamfetamină cristal.

Totodată, el avea în locuința sa Fentanyl, drog de mare risc.

De asemenea, Tudor Duma deținea, pentru consum propriu, diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), iar în luna iulie 2022 a fost depistat de un echipaj de jandarmi în Constanţa, având asupra sa canabis, pentru consum personal.

La rândul lor, frații Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin sunt acuzați de procurori că i-au vândut lui Tudor Duma droguri pentru a le trafica, iar la data de 14.

09.

2023 au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis.

Unul dintre ei a avut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog.

Într-un dosar separat, Vlad Pascu – autorul accidentului de la 2 Mai 0 a fost trimis în judecată în luna octombrie de DIICOT, pentru consum şi trafic de droguri, alături de părinţii săi, Miruna Pascu – pentru de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi Claudiu Pascu – nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul din 2 Mai, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Mangalia.

Accidentul a avut loc în 19 august, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului.

Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc.

Alți trei tineri au fost răniți.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte.

A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Lasă un răspuns