LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 734. Macron ridică miza conflictului pentru Aliaţi: şeful Franţei nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe terestre la Kiev / 5 regiuni din Ucraina au fost atacate peste noapte de ruşi / Zelenski nu întrezăreşte victoria fără ajutor american

Spread the love

Coaliţia anti-Rusia s-a adunat la Paris, sub coordonarea preşedintelui francez Macron, şi a transmis că va face tot posibilul pentru ca Putin să nu câştige în Ucraina.

Războiul din Ucraina, ziua 734.

Macron ridică miza războiului: şeful Franţei nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe terestre la Kiev / 5 regiuni din Ucraina au fost atacate peste noapte de ruşi În timpul nopţii, armata rusă a lansat o ploaie de drone şi rachete asupra regiunilor de est, vest şi centrul Ucrainei, în Harkov, Sumi, Dnipropetrovsk, Hmelniţka, Kirovograd.

Acest lucru a fost prezentat de Forţele Aeriene din Kiev, citate de Rbc-Ucraina.

„Ruşii au atacat cu 13 drone kamikaze de tip Shahed, rachete balistice Iskander-M/KN-23, patru rachete aeriene ghidate Kh-59 şi o rachetă antiradar Kh-31P.

11 drone şi 2 rachete au fost distruse de antiaeriene.

concediază Ucraina”, a spus Forţele Aeriene.

Vezi mai multe articole din categoria social „Fără ajutorul american, Rusia ar putea câştiga şi milioane de ucraineni vor muri”, a spus Volodimr Zelenski într-un interviu pentru CNN.

„Donald Trump nu a înţeles obiectivele lui Vladimir Putin, nu-l cunoaşte, nu a înţeles că nu se va opri niciodată”.

Vorbind cu corespondentul reţelei americane la Kiev, preşedintele ucrainean a adăugat că nu înţelege cum ar putea Trump să susţină linia Kremlinului.

„Este incredibil, dar dacă Trump alege să-l sprijine pe Putin, va fi împotriva americanilor”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei rachete şi muniţie cu rază mai lungă de acţiune, adăugând că nici trimiterea de trupe terestre occidentale pentru a lupta împotriva invaziei ruse nu ar trebui exclusă.

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite trupe terestre.

.

.

dar nimic nu trebuie exclus.

Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a spus Macron după o întâlnire a liderilor europeni la Paris.

Macron a spus că noua coaliţie va fi înfiinţată pentru a furniza „rachete şi bombe cu rază medie şi lungă de acţiune” Ucrainei şi a adăugat: „Suntem convinşi că înfrângerea Rusiei este indispensabilă pentru securitatea şi stabilitatea în Europa”.

Liderii europeni reuniţi la Palatul Elysée au convenit ieri să se îndrepte către o „economie de război” pentru a ajuta Ucraina să facă faţă invaziei ruse, a anunţat preşedintele francez Emmanuel Macron.

„Înfrângerea Rusiei este indispensabilă pentru securitatea şi stabilitatea Europei”, a insistat Macron într-o conferinţă de presă la finalul întâlnirii, care a reunit peste 20 de şefi de stat şi de guvern europeni.

România a fost reprezentată de Klaus Iohannis.

Macron a subliniat că „nu există astăzi un consens” pentru a trimite trupe terestre, dar a avertizat că nimic nu poate fi exclus în viitor şi a dat exemplu că în urmă cu doi ani nimeni nu s-a gândit să trimită avioane de luptă în Ucraina.

Lasă un răspuns