Kuleba face apel la ucrainenii care au fugit în străinătate în timpul războiului să se întoarcă acasă și să își apere țara

Spread the love

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba le-a cerut ucrainenilor care au părăsit Ucraina în timpul invaziei rusești să se întoarcă și să ajute la apărarea patriei lor, relatează Ukrainska Pravda, citând un interviu pentru The Irish Times.

Ministrul de externe a mulțumit Irlandei, care a adăpostit peste 100.

000 de ucraineni de la începutul invaziei pe scară largă și a oferit ajutor umanitar de zeci de milioane de euro, pe lângă alt fel sprijin.

Se estimează că șase milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, majoritatea în Uniunea Europeană.

Luna trecută, instituțiile de presă au raportat că Ucraina poartă discuții cu oficiali UE pentru a se asigura că viitoarele norme UE privind migrația contribuie la asigurarea că mai mulți ucraineni se vor întoarce acasă anul viitor pentru a sprijini economia ucraineană.

Reprezentantul permanent al Ucrainei pe lângă UE, Vsevolod Chentsov, prezice că în 2025, când protecția temporară pentru ucrainenii din UE urmează să expire, se va desfășura o bătălie pentru cetățenii ucraineni între statele membre și Kiev.

Lasă un răspuns