Ciolacu, apel la giganții IT americani: Este o discrepanță atât de mare între ceea ce produc IT-știi din România și ceea ce se întâmplă în sistemul public

Spread the love

„Avem această mare discrepanță, avem cei mai buni IT-iști din Europa, companiile americane au cei mai mulți angajați din Europa, în România și avem un sistem de digitalizare a sistemului public undeva în trecut”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu la evenimentul AmCham CEO Business Forum.

Acesta a făcut apel la corporațiile americane să se implice în proiecte strategice de digitalizare, precum cloudul guvernamental.

În acest context, Ciolacu a promis că va duce la capăt digitalizarea ANAF indiferent de câte probleme și presiune va fi.

Premierul a făcut astfel apel la companiilor americane să investească în proiecte strategice, precum cloudul guvernamental, spitale și energie.

Ciolacu le-a propus investitorilor americani să dezvolte împreună aceste investiți strategice și mecanismele de finanțare cele mai adecvate, subliniind că România are banii necesari.

În plus, premierul a promis din nou că nu va mări taxele și că va oferi predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri.

Sursa foto: Dreamstime.

com

Lasă un răspuns