Armata ucraineană anunţă că a doborât două avioane ruse de vânătoare-bombardiere de tip Suhoi 34

Spread the love

Armata ucraineană anunţă marţi seara, pe Facebook, că a doborât două avioane ruse de vânătoare-bombardiere de tip Suhoi 34 (Su-34) şi patru drone de recunoaştere, relatează AFP.

Ukraine has reportedly shot down two Russian Su-34 fighter-bombers so far today, bringing the total to ten downed Russian war planes in the past ten days.

Putin’s air force is currently experiencing its heaviest losses of the entire war.

Slava Ukraini! pic.

twitter.

com/Nk11SWrXuXComandantul Forţelor Aeriene ucrainene, generalul Mîkola Oleşciuk, a anunţat anterior că forţele aeriene au distrus un avion de tip Su-34, citează News.

ro.

Suhoi Su-34 este un bombardier avansat cu dublă comandă.

A fost conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24.

Este o variantă de atac a avionului Su-27.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat zilele trecute că au doborât un alt avion militar rusesc de recunoaștere A-50 (de tip AWACS) deasupra Mării Azov, a anunțat vineri comandantul forțelor aeriene Mikola Oleșciuk, potrivit Kyiv Independent.

Imagini publicate de bloggerul militar Dmitri pe contul său de X arată un posibil avion rusesc A-50 lovit de mai multe rachete ale apărării antiaeriene ucrainene, ceea ce a dus la distrugerea sa.

Agenția de știri rusă de stat RIA Novosti a raportat câteva minute mai târziu că „un avion neidentificat s-a prăbușit în districtul Kaneiskoi din Krasnodar Krai”.

Informația este confirmată și de anumiți bloggeri militari ruși, canalul rusesc Romanov postând că avionul A-50 a fost doborât în aceeași zonă în care a fost doborât și precedentul.

Pe același subiect:

Lasă un răspuns