Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Alexei Navalnîi, în Parlamentul Ungariei

Spread the love

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat, luni, în parlamentul Ungariei, să îi aducă un omagiu liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară, în 16 februarie, scrie portalul Telex.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului Ungariei a început luni cu o întâlnire neobișnuit de lungă: prim-ministrul Viktor Orbán li s-a adresat primul parlamentarilor, fiind prima dată când face asta de la scandalul în urma căruia președintele Katalin Novák a demisionat.

În discursul său, parlamentarul din opoziție Bence Tordai i-a adus un omagiu lui Alexei Navalnîi și le-a cerut colegilor săi să păstreze un minut de reculegere în memoria liderului opoziției ruse.

Nici reprezentanții coaliției de guvernare Fidesz-KDNP, nici parlamentarii extremei drepte Mi Hazánk nu s-au ridicat însă în picioare.

Ulterior, premierul Viktor Orbán le-a mulțumit parlamentarilor partidului de guvernământ că nu au susținut inițiativa lui Bence Tordai și pentru că „și-au păstrat calmul” în cazul morții în închisoare a liderului opoziției din Rusia, scrie Telex.

Opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin a murit în 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: Singurul stat din UE care nu a transmis condoleanțe familiei lui Alexei Navalnîi

Lasă un răspuns